"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הבחירות מתקרבות: זה המחיר שישלמו ישראלים בחו״ל כדי להגיע לקלפי
ישראלים שישהו בחו"ל ביום הבחירות וירצו לחזור במיוחד כדי להצביע יצטרכו בחלק מהמקרים להוציא סכומים לא מבוטלים • בדיקת מחירי טיסות סביב 27 באוקטובר מגלה פערים של מאות ואף אלפי דולרים
כמה יעלה לכם להגיע לארץ בשביל להצביע?. צילום: יוסי זליגר

הבחירות מתקרבות: זה המחיר שישלמו ישראלים בחו״ל כדי להגיע לקלפי

ישראלים שישהו בחו"ל ביום הבחירות וירצו לחזור במיוחד כדי להצביע יצטרכו בחלק מהמקרים להוציא סכומים לא מבוטלים • בדיקת מחירי טיסות סביב 27 באוקטובר מגלה פערים של מאות ואף אלפי דולרים

ליאת מופז מילצ'ן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

יום הבחירות לכנסת, שייערך ב־27 באוקטובר, עשוי להציב בפני ישראלים שישהו באותה עת בחו"ל דילמה לא פשוטה: האם לחזור לישראל במיוחד כדי להצביע - וכמה זה יעלה להם.

בדיקה שערך אתר lastminute.co.il בחנה את מחירי הטיסות לישראל וחזרה סביב יום הבחירות, עבור נוסעים השוהים בשורה של יעדים באירופה, בארה"ב ובאסיה.הבדיקה נערכה עבור טיסות הלוך-חזור עם הגעה לישראל וחזרה למדינת המוצא בחלון שבין 25 ל-27 באוקטובר 2026, עם גמישות של יום עד יומיים בהתאם ללוחות הטיסות ולזמינות.

התוצאות מראות כי המרחק מישראל הוא רק חלק מהסיפור. חברת התעופה, זמינות המושבים ובעיקר הבחירה בין טיסה ישירה לטיסה עם עצירת ביניים עשויים לייצר פערים משמעותיים במחיר.

מאירופה: החל מ־92 דולר ועד יותר מ־2,500 דולר

באופן לא מפתיע, הישראלים שישהו בקפריסין יוכלו למצוא את הדרך הזולה ביותר לקלפי. מלרנקהנמצאה טיסה ישירה של Wizz Air ב־92 דולר בלבד, לעומת 153 דולר ב־Cyprus Airways. מבוקרשט נמצאה טיסה ישירה של Wizz Air ב־160 דולר, לעומת 350 דולר ב־TAROM, וגם מאתונה המחירים מתחילים ב־160 דולר עם Wizz Air ומגיעים ל־310 דולר עם Blue Bird.

טיסה מקפריסין במחיר של אוטובוס לאילת, צילום: AP

אבל ככל שמתרחקים, המחירים מטפסים. מבודפשטנמצאו טיסות ישירות בטווח של 165-269 דולר, ואילו מפריזהאפשרויות שנבדקו נעו בין 585 דולר בארקיע ל־1,048 דולר באייר פראנס. בלונדוןהטווח עמד על 645 דולר ב־Wizz Air ועד 940 דולר באל על. המחירים באירופה אינם כוללים כבודה.

אחת ההפתעות הגדולות נמצאה דווקא באמסטרדם. האפשרויות הזולות ביותר שנמצאו היו טיסות עם עצירת ביניים - 580 דולר בלופטהנזה ו־585 דולר באוסטריאן. מנגד, ב־KLM נמצא מחיר התחלתי של 2,595 דולר לטיסה ישירה, אולם מדובר בזמינות מוגבלת מאוד ולכן המחיר אינו משקף בהכרח את כלל הטיסות בקו.

מארה"ב ואסיה: עצירת הביניים יכולה לחסוך מאות דולרים

בקווים הארוכים ההוצאה כבר הופכת משמעותית הרבה יותר - וכאן גם מתחדד היתרון האפשרי של טיסות קונקשן.

מניו יורקנמצאה אפשרות עם Air Europa ועצירת ביניים במחיר של 890 דולר. מבין הטיסות הישירות שנבדקו, המחיר הזול ביותר היה 1,714 דולר ב־Virgin Atlantic, ואחריה דלתא ב־1,820 דולר, יונייטד ב־1,845 דולר ואל על ב־1,865 דולר. כלומר,ויתור על טיסה ישירה עשוי במקרה הזה לחסוך קרוב ל־1,000 דולר לנוסע.

גם מבנגקוקנמצא פער משמעותי: 940 דולר עם Flydubai בקונקשן, לעומת 1,320 דולר בטיסה ישירה של אל על. מלוס אנג'לסנמצאה טיסת Emirates עם עצירת ביניים ב־1,317 דולר, לעומת מחיר התחלתי של 1,867 דולר בטיסה ישירה של אל על. במיאמי נמצאה אפשרות עם Emirates ב־1,060 דולר, לעומת מחיר התחלתי של 1,608 דולר בטיסה ישירה של אל על. המחירים בקווים הארוכים כוללים כבודה.

"כשמדובר בנסיעה סביב מועד קשיח כמו יום הבחירות, הגמישות בתאריכים מצטמצמת ולכן לבחירת חברת התעופה ולמסלול יש משמעות גדולה עוד יותר", אומר אסף גרינברג, סמנכ"ל השיווק ב־lastminute.co.il. לדבריו, הבדיקה ממחישה שגם מאותה עיר יכולים להיווצר פערים של מאות דולרים, ובקווים הארוכים אף יותר.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...