טיסת ישראייר 116 מלונדון, שהייתה אמורה להמריא לישראל אמש (חמישי) לא יצאה לדרכה בעקבות תאונה חריגה שאירעה במהלך גרירת המטוס. התאונה התרחשה כאשר רכב שירות של שדה התעופה, האחראי על גרירה לפני ההמראה, פגע במטוס וגרם לנזק שמנע את הפעלת הטיסה. מדובר באירוע שלישי מסוג זה המתרחש בשדה התעופה בלונדון, ולמיטב ידיעת מערכת "היום", עד כה לא התבצע תחקור מסודר מטעם הנהלת השדה ביחס לאירועים אלה.
בעקבות אירוע התאונה ולאחר פינויה, הורדו הנוסעים מהמטוס, הועברו לטרמינל והמתינו לקבלת כבודתם. ישראייר דאגה להסעות ולבתי מלון עבור הנוסעים, והודיעה לנוסעים שבחרו להסדיר לעצמם פתרונות לינה באופן עצמאי כי יקבלו החזר עבור לינה, הוצאות נסיעה ומזון, בהתאם למידע שנמסר להם ולנהלי החברה.
אחת הנוסעות, קרן, סיפרה ל"היום": "מצאנו את עצמנו כלואים בתוך המטוס, דלתות סגורות, ללא מיזוג, כשאנחנו נאבקים על כל נשימה של אוויר. הלחץ בתוך המטוס היה עצום, צעקות של נוסעים מבוהלים, ילדים צורחים, אנשים בפניקה והתקף חרדה ותחושה של חוסר ודאות מוחלט".
מהחברה נמסר כי "ישראייר פועלת מאז האירוע במלוא המרץ מול כלל הגורמים הרלוונטיים במטרה להפעיל טיסת חילוץ כבר במהלך היום ולהחזיר את הנוסעים לישראל בהקדם האפשרי. נוסעים שומרי שבת, יוחזרו לישראל ביום ראשון".
עוד נמסר מהחברה כי "ישראייר מתנצלת בפני נוסעיה על אי הנוחות שנגרמה להם כתוצאה מאירוע שאינו בשליטתה, וממשיכה ללוות את הנוסעים עד להשבתם ארצה, בטיחות וביטחון הנוסעים בראש סדר עדיפות החברה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
