"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתב"ג שוב בלחץ: מהלך שנעצר עלול לבטל 50,000 כרטיסים

ההסלמה הביטחונית עצרה את פינוי מטוסי התדלוק האמריקאיים מנמל התעופה בן גוריון • נוכחותם תופסת עשרות עמדות חניה ומאיימת להביא לביטול של 50,000 כרטיסי טיסה בקיץ

, עודכן
0השמעה
נתב"ג . צילום: משה שי

ההסלמה הביטחונית בימים האחרונים משנה שוב את תמונת המצב בנתב"ג. לאחר שבשבועות האחרונים החל מהלך להעברת חלק ממטוסי התדלוק של חיל האוויר האמריקאי לבסיסים אחרים, המהלך נעצר לעת עתה, בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות והצורך לשמור על מוכנות מבצעית.

מטוסי התדלוק האמריקאיים מוצבים בישראל מאז הלחימה מול איראן, ומשמשים חלק מהמערך האזורי של ארצות הברית. אלא שנוכחותם בנתב"ג תופסת עשרות עמדות חניה המיועדות גם למטוסים אזרחיים - בדיוק בתקופה שבה חברות תעופה זרות שבות לפעול בישראל והיקף הטיסות לקראת חופשת הקיץ הולך וגדל.

נתב"ג, צילום: יוסי זליגר

פקק על הקרקע: 50 אלף כרטיסים בסכנת ביטול

במערכת התעופה מזהירים כי כל עוד פינוי המטוסים מוקפא, נתב"ג יתקשה להרחיב את פעילותו בהתאם לביקוש. המשמעות עלולה להיות עומסים תפעוליים, קושי בשיבוץ מטוסים על הקרקע ואף צורך בצמצום לוחות טיסות אם לא יימצא פתרון חלופי.

לפי גורמים המעורים בנושא, התרחיש המדאיג ביותר מדבר על אפשרות שכבר בתקופה הקרובה יבוטלו כ-50 אלף כרטיסי טיסה, אם המחסור בעמדות החניה יימשך והפעילות האזרחית תמשיך להתרחב בקצב הנוכחי. מדובר בעיקר בטיסות המתוכננות לחודשי הקיץ, הנחשבים לעמוסים ביותר בשנה.

מטוסי תדלוק אמריקניים בנתב"ג, צילום: 27א

אזהרות הדרג המקצועי והאופטימיות שהתבדתה

כבר בחודשים האחרונים התריעו בכירים בענף כי נוכחות מטוסי התדלוק מגבילה משמעותית את יכולתו של נתב"ג לפעול במלוא הקיבולת. מנכ"ל רשות שדות התעופה, שרון קדמי, אף הזהיר בעבר כי ללא שחרור שטחי החניה, פעילות השדה תמשיך להיות מוגבלת באופן שעלול להשפיע על מיליוני נוסעים לאורך העונה.

במשרד התחבורה הביעו בעבר אופטימיות כי ניתן יהיה להגיע להבנות עם הגורמים הביטחוניים והאמריקאיים ולמנוע ביטולי טיסות, ואכן בחודש שעבר החל פינוי הדרגתי של חלק מהמטוסים. אולם כעת, בעקבות ההסלמה, המהלך נעצר - ובשלב זה לא ברור מתי ניתן יהיה לחדש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר