נמל התעופה הפופולרי ביותר בטיסות מישראל ואליה. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

כולם טסים לשם: היעד שמוביל את טבלת הטיסות מישראל

דוח נתב"ג החדש חושף מי היעד שכבש את המקום הראשון, איזו חברת תעופה ממשיכה להוביל בפער ומי רשמו את הזינוק המרשים ביותר במספר הנוסעים

אם נדמה לכם שהישראלים הסתערו הקיץ על ניו יורק או על דובאי - הנתונים הרשמיים של נתב"ג מספרים סיפור אחר לגמרי. היעד המבוקש ביותר בחודש יוני היה דווקא יוון, כאשר כ-293 אלף נוסעים טסו אליה וממנה - כ-17.3% מכלל תנועת הנוסעים הבינלאומית. גם אתונה הייתה שדה התעופה העמוס ביותר עבור הישראלים, עם יותר מ-118 אלף נוסעים במהלך החודש.

יוון מככבת בקרב הישראלים הקיץ, צילום: iStockphoto

לפי הדוח, במהלך חודש יוני עברו בנתב"ג 1,750,483 נוסעים בכ-12,721 תנועות מטוסים בטיסות בינלאומיות ופנים־ארציות - נתון המעיד על התאוששות משמעותית של התעופה הישראלית ועל פתיחת עונת הקיץ.

גם בקרב חברות התעופה נרשמה תמונה מעניינת. אל על ממשיכה להוביל בפער גדול, עם 737,089 נוסעים ביוני ונתח שוק של כ-43.6% - כמעט מחצית מכלל הנוסעים בנתב"ג.

עם זאת, מאחורי אל על בולט הזינוק של החברות הישראליות. ישראייר הטיסה כ-229 אלף נוסעים - עלייה של כ-122% לעומת יוני אשתקד, ואילו ארקיע רשמה את הזינוק החד ביותר מבין שלוש הגדולות, עם כ-208.6 אלף נוסעים - עלייה של יותר מ-153% לעומת השנה שעברה.

אל על שולטת בשוק הנוסעים בנתב"ג, צילום: Unsplash

בסך הכול, שלוש חברות התעופה הישראליות - אל על, ישראייר וארקיע – הטיסו יחד כ-1.18 מיליון נוסעים, המהווים כמעט 70% מכלל הנוסעים שעברו בנתב"ג במהלך חודש יוני.

גם קבוצת קווי חופשה רשמה חודש חזק במיוחד: שתי חברות התעופה שבשליטתה - Blue Bird ו-TUS Airways - הציגו זינוק של יותר מ־130% במספר הנוסעים לעומת יוני אשתקד.

ברשימת המדינות שתרמו יותר מכל לגידול בתנועת הנוסעים בלטו יוון, איטליה וארצות הברית, מה שממחיש את חזרת הביקוש ליעדי החופשה הקלאסיים של הישראלים בעונת הקיץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...