"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הקשר חודש: הוסר החשש לחטיפת המטוס שטס לישראל
צפירת הרגעה לאחר אירוע חריג בשמי האזור: הקשר עם מטוס הנוסעים שעשה את דרכו מוורשה לתל אביב ושידר אות מצוקה - חודש בהצלחה • לאחר שמטוסי קרב הוזנקו בשל חשד ראשוני, ההערכה המרכזית כעת היא שמדובר בטעות של הטייס
מטוס קרב מעל שמי מרכז הארץ. צילום: נתי שוחט/פלאש90

הקשר חודש: הוסר החשש לחטיפת המטוס שטס לישראל

צפירת הרגעה לאחר אירוע חריג בשמי האזור: הקשר עם מטוס הנוסעים שעשה את דרכו מוורשה לתל אביב ושידר אות מצוקה - חודש בהצלחה • לאחר שמטוסי קרב הוזנקו בשל חשד ראשוני, ההערכה המרכזית כעת היא שמדובר בטעות של הטייס

ליאת מופז מילצ'ן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

צפירת הרגעה סביב הדרמה האווירית שהתפתחה בדקות האחרונות:הקשר עם תא הטייס של חברת התעופה הזרה, שהייתה בדרכה מוורשה לישראל, חודש בהצלחה.

על פי גורמים המעורים בפרטים, החשד הראשוני לאירוע חטיפה הוסר לחלוטין, וההערכה המרכזית כעת היא שקוד המצוקה שודר בשל טעות אנוש בתא הטייס.

לאחר שסורב לנחותבקפריסין, המטוס עושה את דרכו ברגעים אלו ממש לנחיתה בטוחה בנמל התעופה בבורגס בבולגריה, שם ייערך תחקור לצוות.

השתלשלות האירוע (הדיווח הראשוני)

מוקדם יותר התקבל בנתב"ג דיווח חריג על אות מצוקה ששודר מטיסת הנוסעים. עם קבלת הדיווח, ובהתאם לנוהל חירום ביטחוני, הוזנקו מטוסי קרב לעבר המטוס כדי ליצור קשר עין, לאמת את המידע ולבדוק האם מדובר באירוע חטיפה אמיתי או באזעקת שווא.

מגדל הפיקוח בנתב"ג, צילום: קוקו

במקביל, המטוס קיבל הנחיה לסטות ממסלולו ולנחות בקפריסין, אך כאמור, הופנה לבסוףלבולגריהלאחר שהקשר חודש.

*עדכון*

המטוס נחת בבולגריה. אנשי ביטחון עלו למטוס לתחקר את הנוסעים והצוות. כעת ממתינים הנוסעים למטוס שיחזיר אותם לישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...