גל ביטולי הטיסות לישראל וממנה נמשך: ענקית הלואוקוסט ההונגרית, וויז אייר (Wizz Air), מודיעה על דחייה נוספת בחזרתה לישראל, והפעם עד לתאריך 19.5 כולל. מדובר בהארכה של כשבוע נוסף מהמועד המקורי שעליו הכריזה החברה לאחרונה.
ההחלטה של וויז אייר מגיעה בעקבות הודעת רשות הבטיחות בתעופה של האיחוד האירופי (EASA), שהאריכה את אזהרת הטיסה במרחב המזרח התיכון עד ל-5 במאי. בחברה נצמדים להנחיות האירופיות וזקוקים לזמן התארגנות לוגיסטי של כשבועיים מרגע הסרת האזהרה, מה שמוביל לדחייה הנוכחית. בחברה מדגישים כי התאריך אינו סופי וייתכנו דחיות נוספות בהתאם למצב.
לופטהנזה ואייר פראנס לא נשארות מאחור
במקביל, גם קבוצת לופטהנזה (הכוללת את החברות סוויס, אוסטריאן ובראסלס איירליינס) הודיעה היום (חמישי) כי תמשיך לבטל את טיסותיה לנתב"ג במהלך חודש יוני. עם זאת, בחברה השאירו פתח לאופטימיות וציינו כי ייתכן וחלק מהטיסות יחזרו לפעול כבר בתחילת יוני, בכפוף להערכת המצב הביטחוני.
גם חברת אייר פראנס הצטרפה למגמה והודיעה אתמול על דחיית חזרתה לישראל עד ל-10 במאי 2026 כולל. דחיות אלו מצטרפות להודעות קודמות של חברות זרות שמעדיפות להמתין להתבהרות המצב הביטחוני לפני חידוש הקווים.
נקודות האור: מי בכל זאת חוזרת?
למרות הודעות הביטול, ישנן חברות שבוחרות לשוב לפעילות בנתב"ג כבר בימים הקרובים. אזרבייג'ן איירליינס הודיעה כי תחדש את טיסותיה כבר מחר (1 במאי), ותפעיל 14 טיסות שבועיות בקו באקו-תל אביב.
חברת צנטרום אייר צפויה לחזור ב-3 במאי עם טיסות לסמרקנד וטשקנט, וחברת פליי וואן (Fly One) תפעיל טיסות לבוקרשט החל מהיום. נכון לעכשיו, נתב"ג ממשיך לפעול תחת שינויים תכופים, כאשר מומלץ לנוסעים להתעדכן מול חברות התעופה בטרם היציאה לשדה.
