בזמן שעובדי הביטחון בנמלי התעופה בארה״ב נאבקים לשרוד ללא משכורת בשל השבתת הממשל, אחד האנשים החזקים והעשירים בתעשיית הבידור ניסה לעשות מעשה ונבלם ברגע האחרון.
המפיק והשחקן טיילר פרי הגיע לשדה התעופה Hartsfield-Jackson International Airport באטלנטה, כשהוא מצויד במזוודות עם מזומנים, במטרה לחלק אותם ישירות לעובדי הביטחון והבידוק שלא קיבלו שכר מאז אמצע פברואר, בעקבות השבתה במשרד לביטחון המולדת.
אלא שהיוזמה הנדיבה נתקלה במציאות בירוקרטית קשוחה: לפי הנהלים הפדרליים, עובדי הביטחון אינם רשאים לקבל מתנות בזמן העבודה, גם לא כשמדובר בכסף מזומן שמיועד לעזור להם לעבור את התקופה הקשה.
במקום כסף - חיזוק מורלי
למרות הסירוב, פרי לא עזב מיד. הוא נשאר בשטח, שוחח עם העובדים, לחץ ידיים והודה להם על ההתמודדות עם עומסי העבודה והתנאים הבלתי אפשריים. לפי דיווחים, עצם הנוכחות שלו נתנה דחיפה מורלית משמעותית לעובדים המותשים.
אך פרי לא ויתר. לאחר שנאלץ לעזוב את המקום, הוא חזר למחרת עם פתרון אחר חוקי.
הפעם, במקום מזומן, הוא חילק לעובדים כרטיסי מתנה בשווי כולל של כ־250 אלף דולר, כאשר כל אחד מהעובדים קיבל כרטיס בשווי 1,000 דולר, לאחר שהתרומה עברה דרך מנגנון מסודר ואושרה כחוק.
מצב קיצון בשדות התעופה
המשבר בנמלי התעופה בארה״ב הולך ומחריף: זמני ההמתנה הביטחוניים מגיעים לעיתים ל־5 שעות ונוסעים מתבקשים להגיע 4-5 שעות מראש. עובדים מדווחים על מצוקה כלכלית קשה, כולל מכירת מנות דם או לינה ברכב.
@abcnews
הכאוס הזה מורגש היטב בעיקר בשדה באטלנטה, מהעמוסים בעולם, שם התורים כבר זולגים עד אזורי הכבודה.
הנשיא דונלד טראמפ חתם בסוף השבוע על צו חירום שנועד לאפשר תשלום לעובדי הביטחון למרות השבתת הממשל. עם זאת, מדובר במהלך זמני בלבד, וההשפעה בשטח צפויה להיות מורגשת רק בימים הקרובים, בזמן שהמשבר עצמו עדיין רחוק מפתרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו