ברקע הגברת הירי: חברות תעופה זרות מאריכות ביטולי טיסות
מגבלות המרחב האווירי, הקיימות מתחילת הלחימה, הוארכו במסגרת המתווה הביטחוני הקיים • חברות התעופה הזרות מעדכנות בהתאם את לוחות הטיסות ומאריכות את ביטולי הקווים לישראל וממנה
Your browser doesn’t support HTML5 audio
הנוטאם (NOTAM) למרחב האווירי של ישראל הוארך אתמול (רביעי). מדובר בהודעה תעופתית רשמית המעדכנת טייסים וחברות תעופה על תנאי הפעילות במרחב האווירי.המשמעות המעשית של ההארכה היא המשך המתווה הביטחוני הקיים מאז תחילת מבצע "כנפי הארי", ובהתאם לכך חלק מחברות התעופה הזרות ממשיכות לעדכן את לוחות הטיסות שלהן ואף להאריך את ביטולי הטיסות לישראל וממנה.
אתיופיאן איירליינסהודיעו כי לאור המצב הנוכחי, הטיסות מ/אל תל אביב לאדיס אבבה מבוטלות עד ל-16.4 כולל.דלתא איירליינסהודיעה כי מבטלת טיסות מ/אל ישראל עד ל-5.9 כולל. גםקבוצת לופטהנזהעדכנה כי חברות התעופה לופטהנזה, סוויס, אוסטריאן איירליינס ובריסל איירליינס מאריכות את השעיית הטיסות מ/אל ישראל עד ה-31.5 כולל.
חברת התעופהטאפ פורטוגלביטלה את טיסותיה מ/אל ישראל עד ה-10.5 כולל. חברות התעופהאייר אירופה וסקיי אקספרסהודיעו על ביטול כל הטיסות מ/אל תל אביב עד ה-10.4 כולל.אייר באלטיקהודיעה על ביטול הטיסות מ/אל ישראל עד ה-29.4 כולל.
חברות תעופה נוספות שכבר עדכנו על הארכת הביטולים:
יורו ווינגסמבטלת עד 30 באפריל.
אייר סיישלמבטלת עד 9 באפריל.
אייר פראנסמבטלת עד 28 במרץ.
איתיחאדמבטלת עד סוף מרץ.
וויז איירמבטלת עד 14 באפריל.
ITAמבטלת עד 10 באפריל.
KLMמבטלת עד 11 באפריל.
אג׳יאןמבטלת עד 21 באפריל.
אמריקן איירליינסמבטלת עד 22 באפריל.
איבריה אקספרסמבטלת עד 30 באפריל.
פליי דובאימבטלת עד 30 באפריל.
אייר אינדיהמבטלת עד 2 במאי.
אייר קנדהמבטלת עד 2 במאי.
דלתאמבטלת עד 31 במאי.
לוטמבטלת עד 31 במאי.
יונייטד איירליינסמבטלת עד להודעה חדשה.
בריטיש איירוויזמבטלת עד הקיץ.
למרות ההארכה הטכנית של הנוטאם, נתב"ג ממשיך לפעול במתווה של טיסה אחת בכל שעה עם 50 נוסעים + 20 נוסעים הומניטריים בטיסות יוצאות ומטוסים מלאים בנכנסות. הטיסות מתקיימות בהתאם ללוחות הזמנים של החברות הישראליות שממשיכות להפעיל קווים מ/אל ישראל. נוסעים מתבקשים להתעדכן ישירות מול חברת התעופה שלהם לפני ההגעה לשדה התעופה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
