"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נגזר עונשו של הבכיר שהיה מעורב בהברחת 800 אלף דולר במכס
בית המשפט בארגנטינה גזר ארבע שנים וחצי על קלאודיו אוברטי, בכיר במשרד התחבורה, בגין מעורבותו בניסיון הברחת מזומן לתוך המדינה ללא דיווח
4.5 שנים בכלא. הבכיר ממשרד התחבורה. צילום: משטרת ארגנטינה

נגזר עונשו של הבכיר שהיה מעורב בהברחת 800 אלף דולר במכס

בית המשפט בארגנטינה גזר ארבע שנים וחצי על קלאודיו אוברטי, בכיר במשרד התחבורה, בגין מעורבותו בניסיון הברחת מזומן לתוך המדינה ללא דיווח

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

פרשה פלילית מתוקשרת רבת שנים שעוררה סערה פוליטית בארגנטינה, באה השבוע לקיצה. בית המשפט העליון במדינה אישר עונש מאסר של ארבע שנים ושישה חודשים לקלאודיו אוברטי, בכיר לשעבר בממשל קירשנר, בגין מעורבותו בניסיון הברחת כמעט 800 אלף דולר במזומן לתוך המדינה ללא דיווח.

עם דחיית הערעור האחרון, הפכה ההרשעה לחלוטה ואפשרה את ביצוע העונש באופן מיידי. אוברטי, שכיהן בעבר כראש רשות הפיקוח על זיכיונות הכבישים והאגרות, הסגיר את עצמו אתמול (רביעי) בבואנוס איירס לאחר תיאום מוקדם בין סנגוריו לבית המשפט.

מזוודת המזומנים שנתפסה, צילום: משטרת ארגנטינה

שורשי הפרשה באוגוסט 2007, אז נחת בנמל התעופה בבואנוס איירס מטוס פרטי שבו נמצא איש העסקים הוונצואלי גידו אנטוניני וילסון. בבדיקת הביטחון אותרו במזוודתו 790,550 דולר במזומן שלא הוצהרו. תחילה נטען כי המזוודה מכילה ספרים וניירות, אך בהמשך נחשף הכסף, והאירוע התפתח לחקירה רחבה.

הטיסה נרשמה על שם חברת האנרגיה הממשלתית הארגנטינאית ENARSA והייתה חלק ממשימה משותפת עם גורמים מחברת הנפט הממשלתית של ונצואלה PDVSA. ימים לאחר התקרית עזב אנטוניני וילסון את ארגנטינה, טס למיאמי ולא שב. בהמשך התברר כי רשות המכס טיפלה בתחילה בפרשה מבלי לערב את הרשות השופטת, צעד שהוביל לביקורת ציבורית ולהעמקת החקירה הפלילית.

לצד עונשו, נגזרו גם עונשי מאסר על תנאי על ארבעה פקידי מכס שנקבע כי סייעו לניסיון ההברחה, צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית ideogram

שותף לניסיון ההברחה

בית המשפט קבע כי אוברטי היה שותף לניסיון הברחה בנסיבות מחמירות, בין היתר בשל מעמדו כעובד ציבור ובשל מעורבותו של גורם זר. לצד עונשו, נגזרו גם עונשי מאסר על תנאי על ארבעה פקידי מכס שנקבע כי סייעו לניסיון ההברחה.

לפרשה היה לאורך השנים ממד פוליטי מובהק, לאחר שעלו טענות כי הכספים יועדו, לכאורה, למטרות פוליטיות או לפעילות הקשורה למערכת השלטונית, מה שהפך את האירוע מסיפור פלילי נקודתי לסמל של קשרי הון, שלטון ודיפלומטיה אזורית.

מעבר לכך, אוברטי הוא עד מדינה בפרשת “מחברות השחיתות”, שבה העיד כי גבה כספים מחברות זכייניות בתחום התשתיות והעביר תיקים עם מזומנים למעון הנשיאותי באוליבוס. עדויות אלו חיזקו את מעמדו כדמות מפתח בחשיפת מנגנוני השחיתות שפעלו לכאורה בלב הממשל הארגנטינאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...