העובדים הובהלו לבית החולים. בריטיש איירווייז, ארכיון. צילום: סהר אברהמי

שלושה דיילים פונו לביה"ח לאחר שנוסע חילק להם סוכריות עם קנאביס

אנשי הצוות של בריטיש צרכו את הסוכריות בתום הטיסה, מבלי לדעת שהן מכילות THC, החומר הפסיכואקטיבי שבקנאביס, במינון גבוה במיוחד

[object Object]

שלושה אנשי צוות של חברת בריטיש איירווייז פונו בשבוע החולף לבית חולים לאחר שאכלו סוכריות גומי שהכילו קנאביס, אשר ניתנו להם על ידי נוסע בטיסה מלונדון ללוס אנג'לס.

על פי הדיווחים, אנשי הצוות צרכו את הסוכריות מבלי לדעת שהן מכילות THC, החומר הפסיכואקטיבי שבקנאביס, במינון גבוה במיוחד של עד 300 מיליגרם בכל סוכריה. כתוצאה מכך חוו השלושה תסמינים חריגים, בהם תחושת אובדן שליטה וחוויות שתוארו כ"חוץ גופיות", לצד פחד וחרדה.

הסוכריות הכילו כמות גבוהה של THC. אילוסטרציה, צילום: אריק סולטן

המקרה התרחש לאחר שהמטוס נחת בלוס אנג'לס בשבוע שעבר. הסוכריות לא נאכלו במהלך הטיסה, אלא רק לאחר הנחיתה, באוטובוס שהסיע את הצוות משדה התעופה למלון. מקור המעורה בפרטים ציין כי מדובר ב"מזל גדול", שכן הסוכריות לא חולקו לצוות בזמן הטיסה.

"הבינו מייד שמשהו אינו כשורה". בריטיש איירווייז, ארכיון, צילום: GettyImages

לדבריו, אנשי הצוות העייפים אכלו את הממתקים זמן קצר לאחר הנחיתה, וכמעט מייד הבינו שמשהו אינו כשורה. עד שהגיעו למלון הצוות, שלושה מהם, שאכלו מספר סוכריות, החלו לסבול מתסמינים חמורים. מצבם החמיר והם פונו לבית חולים לקבלת טיפול רפואי.

בעקבות האירוע הוחלט להשבית את כלל צוות המטוס, וחברת התעופה שלחה צוות חלופי להפעיל את טיסת החזור. אנשי הצוות שנפגעו הוחזרו לבריטניה כעבור מספר ימים בטיסה נפרדת, כנוסעים.

אישומים פליליים

בחברת בריטיש איירווייז פתחו בחקירה במטרה לאתר את הנוסע שמסר את הסוכריות, והבהירו כי אין כל חשד שאנשי הצוות ידעו מה הם צורכים. לפי גורמים המעורים בפרשה, אותו נוסע עשוי לעמוד בפני מספר אישומים פליליים.

מדובר החברה נמסר כי מספר מצומצם של אנשי צוות דיווחו על תחושת חולי במלון, התאוששו מאז, וכי נשלח צוות חלופי לטיסת החזור ללא פגיעה בנוסעים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...