"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרסום ראשון: התאריך שבו חברת תעופה חדשה תטוס לישראל

בזמן שחברות מבטלות טיסות לילה, סקאט איירליינס פותחת את הקו לקזחסטן • הטיסות יחלו ב-9 ביוני לעיר שימקנט, עם אפשרויות להמשיך ליעדים קרובים נוספים

,עודכן
0השמעה
כאשר אין אפשרות לטוס לישראל, החברה צריכה להציע טיסה ליעד קרוב, ארכיון. צילום: יוסי זליגר

פרסום ראשון: חברת התעופה הקזחית SCAT Airlines (סקאט איירליינס) תגיע לראשונה לישראל ותתחיל להפעיל טיסות לעיר שימקנט החל מ-9 ביוני 2026. החברה צפויה להפעיל שתי טיסות שבועיות, וחוץ מעצירה בשימקנט, תהיה אפשרות לטיסת המשך ליעדים נוספים במרכז אסיה, כולל בישקק (קירגיזסטן) ואלמטי (קזחסטן).

משך הטיסה לשימקנט כארבע שעות וחצי. המחיר שמצאנו: החל מ-255 דולרים. הטיסות זמינות בסקיי סקאנר ובהמשך סביר שיגיעו לאתר סקאט איירליינס.

החברה צפויה להפעיל שתי טיסות שבועיות, ותהיה אפשרות לטיסת המשך ליעדים נוספים במרכז אסיה. קירגיסטן,צילום: גיל סדגת

"קו ת"א-שימקנט יאפשר לנוסעים ישראלים חיבור נוח למרכז אסיה, יחסוך זמן וכסף, ויחשוף את הישראלים ליעדים זולים ומבוקשים באזור", מספר ל"היום" גיל סדגת, מדריך טיולים בקירגיזסטן ובמדינות מרכז אסיה. "הטיסות מתוכננות להיות מופעלות החל מעונת הקיץ, התקופה הכי יפה במדינות ההרריות של האזור. החל מחודש יוני אפשר ליהנות באופן מלא מהטבע המדהים של הרי הטיאן שאן, לצאת לטיולי ג'יפים ולטיולי הליכה מלאי ירוק בקירגיזסטן ולשלב חוויות עירוניות יותר בקזחסטן."

טיסה ישירה לשימקנט,צילום: צילום מסך, סקיי סקאנר

קזחסטן וישראל מקיימות קשרים דיפלומטיים ענפים זה שנים, אך רק לאחרונה היאהצטרפה להסכמי אברהםבאופן רשמי וסמלי. קזחסטן, מדינה מוסלמית העצומה, עם כ-21 מיליון תושבים. יש בה קהילה יהודית קטנה של כ-2,000 איש. היא הכריזה על עצמאותה עם התפרקות ברית המועצות ב-1991. שנה לאחר מכן קזחסטן כוננה לראשונה יחסים עם ישראל, והודיעה אז גם על הכרה רשמית ב"פלסטין".

טיסות ישירות מתל אביב. מטוס סקאט איירליינס,צילום: מתוך X

שגרירות ישראל במדינה נפתחה ב-1992, עם כינון היחסים, והשגרירות הקזחית בתל אביב נפתחה ב-1996. לכן, הצטרפותה לאחרונה להסכמי אברהם היא בעיקר סמלית.אסטנה, בירת קזחסטן, מצליחה לשלב בין חדשנות עתידנית לשורשים מסורתיים עתיקים. העיר, שנחשבת למוקד הפוליטי והתרבותי של מרכז אסיה, מתפתחת במהירות והופכת לאבן שואבת לתיירים, אנשי עסקים ואירועים בינלאומיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר