נוסעים בנמל התעופה הגדול בבריטניה והעמוס ביבשת, הית'רו, יכולים מעתה להשאיר בתיקים שלהם נוזלים במכלים של עד שני ליטרים בזמן המעבר בבידוק הביטחוני, לאחר שהשדה השלים את פריסת סורקי ה-CT החדשים והמתקדמים.
איפה בעולם כמעט בלתי אפשרי להיתקע בין טיסות?
גם מכשירים אלקטרוניים כמו מחשבים ניידים יכולים להישאר בתוך הכבודה, ואין עוד צורך להשתמש בשקיות פלסטיק שקופות לנוזלים. הית'רו מציין כי הוא כעת נמל התעופה הגדול בעולם שבו הוטמעה המערכת החדשה במלואה בכל הטרמינלים.
עם זאת, אף שהית'רו הוא נמל התעופה הגדול ביותר שהשלים את המהלך, הוא אינו הראשון בבריטניה. שדות התעופה גטוויק, אדינבורו וברמינגהאם כבר שדרגו בשנים האחרונות לסורקים החדשים והעלו גם הם את מגבלת הנוזלים לשני ליטרים.
ברוב שדות התעופה בבריטניה יכולים נוסעים להשאיר בתיקים מכלי נוזלים של עד 100 מ״ל, בלי להוציאם ובלי להשתמש בשקיות פלסטיק. גם שדות התעופה בריסטול ובלפסט העלו את מגבלת הנוזלים לשני ליטרים.
רמת אבטחה גבוהה
בהית'רו מסרו כי הסורקים, שמספקים תמונות טובות יותר של כבודת היד, מאפשרים לבדוק אלפי נוסעים בשעה ביעילות גבוהה יותר, תוך שמירה על רמת אבטחה ובטיחות גבוהה.
השינוי בתקנות חל רק על טיסות היוצאות מהית'רו, ונוסעים מתבקשים לבדוק מראש את מגבלות הכבודה בשדות התעופה שמהם הם חוזרים לבריטניה.
פריסת הסורקים החדשים בבריטניה נתקלה בשנים האחרונות בשורה של עיכובים. ראש הממשלה לשעבר בוריס ג'ונסון הבטיח כבר ב 2019 כי מגבלות ה 100 מ״ל יבוטלו עד סוף 2022, אך מגפת הקורונה טרפה את הקלפים.
פחות בידוק
מנכ״ל הית'רו, תומאס וולדביי, אמר כי חבילת השדרוגים בעלות של מיליארד ליש״ט תאפשר לנוסעים להשקיע פחות זמן בהכנות לבידוק ויותר זמן בהנאה מהנסיעה. מבין עשרת שדות התעופה העמוסים בעולם, הית'רו הוא היחיד שביטל את מגבלת 100 מ״ל לנוזלים בטיסות בינלאומיות.
משרד התחבורה הבריטי מסר כי הית'רו הוא הנמל האחרון שהשלים את פריסת ציוד האבטחה מהדור הבא, אך הדגיש כי האחריות להתקנה ולהפעלה מוטלת על שדות התעופה עצמם. הנוסעים מתבקשים להמשיך לבדוק מראש את דרישות האבטחה ולהגיע עם נוזלים במכלים של עד 100 מ״ל, אלא אם נמסר אחרת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו