אירוע חריג התרחש בנמל התעופה הבינלאומי שארל דה גול בפריז. על פי הדיווחים שהופצו היום (שני), אישה תקפה גבר יהודי שעבר במקום כשהוא נושא ספר תורה, מה שהתפתח לעימות קולני בנמל התעופה. "אל תיגע, בי צא מצרפת, אני מוסלמית", צעקה שוב ושוב.
עימות חריג בין מהגרת לשני חרדים בנמל התעופה שארל דה גול // מתוך X
על פי עדויות ברשתות, התוקפת פנתה אל הגבר בשל זהותו היהודית וספר התורה שנשא עימו, וירקה עליו, אירוע אותו הגדירו כ"מעשה שנאה מובהק". בהמשך הסרטון נראה אחד הגברים מתעמת איתה פיזית, והגבר השני מנסה להפריד את הכוחות. כמו כן נראה בסרטון כי האישה ירקה לעברם שוב.
לפני כחודשיים דווח אודות רדואן נעים, תושב צרפת ממוצא מרוקאי, המשמש כמנהל אזור מטוסים בחברת Groupe3s, שעורר סערה וחשש ביטחוני לאחר שנחשף כי צייץ ברשת X דברי שנאה וכי שיבח את טבח 7 באוקטובר.
נעים, אשר דווח כי הינו עובד בשני נמלי התעופה המרכזיים בפריז, שארל דה גול ואורלי, נמצא במגע ישיר עם מטוסים לפני המראתם, אותם מטוסים שעולים עליהם בין היתר נוסעים יהודים וישראלים, עליהם איים.
ציוצים שלו נעים מ-7 באוקטובר ויום המחרת נחשפו: ב-8 באוקטובר 2023, יום לאחר הטבח, פרסם ברשת X איום ישיר על הנוסעים: "אני אמור לעשות טיסה לתל אביב מחר, אני הולך לנהל אותם (את הנוסעים) בבעיטה חזקה עם הרגל" (בתרגום חופשי). בנוסף, ביום הטבח הוא הביע שמחה לאיד על מספר ההרוגים בצד הישראלי, וצייץ "ככל שיש יותר הרוגים, כך יותר טוב, קדימה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו