חגי תשרי מתקרבים, ואיתם התקופה היקרה ביותר בשנה לטיסות. אבל רגע לפני שאתם מוותרים על החופשה החלומית בגלל מחירים שמרקיעים שחקים, יש חדשות מעודדות: עם קצת תכנון מוקדם, גמישות והכרת הכלים הנכונים, אפשר לחסוך מאות ואף אלפי שקלים - גם למשפחות עם תקציב מוגבל.
הכלים שיכולים לחסוך לכם מאות שקלים
באל על מציעים נוסחאות יצירתיות במיוחד לאיתור דילים: זירת Bid2Fly שבה הנוסעים מציעים בעצמם את המחיר שהם מוכנים לשלם וממתינים לאישור, לצד עמוד "טיסות עד 299 דולר" שמתעדכן כל 12 שעות, ומציג עשרות יעדים במחירים מפתיעים.
בנוסף, מחזיקי כרטיס פליי קארד נהנים מדי יום שלישי מ"מסיבת נקודות" עם הנחות של 50% על רכישת כרטיסי בונוס ליעדים רחוקים וקרובים.
איסתא מציעה שירות חדשני במיוחד: דניאל AI - סוכנת חכמה שפועלת בוואטסאפ ומסייעת ללקוחות לבחור את החופשה שהכי מתאימה להם, בתהליך מהיר ומותאם אישית.
לאיזה ימים ושעות מומלץ להזמין
מומלץ לשים לב ליום שבו טסים: יום שלישי נחשב לזול במיוחד, בעוד חמישי וראשון הם הימים היקרים ביותר.
בטיסות לארה"ב כדאי לבחור בטיסות יום שממריאות בבוקר, מכיוון שטיסות הלילה מבוקשות יותר בקרב לקוחות עסקיים. טיסות צהריים לאירופה נחשבות אף הן משתלמות יותר לעומת טיסות הבוקר המוקדמות.
תכנון מוקדם עם גמישות לשינויים
"הזמנת טיסה או חבילת נופש מוקדם ככל שניתן לתקופת החגים יכולה לחסוך למשפחה כסף רב", מסבירה הילה הרמולין רונן, סמנכ"לית השיווק והמכירות של ישראייר. לדבריה, חבילות הכוללות טיסה ומלון כמעט תמיד משתלמות יותר מהזמנת כל רכיב בנפרד. בנוסף, בישראייר מציעים שירות מגן ביטול שמאפשר לשנות תוכניות עד שבוע לפני החופשה ולקבל שובר זיכוי, מה שמאפשר להזמין כבר עכשיו - ברוגע וללא חשש.
גם בחברת ארקיע ניתן לבטל את ההזמנה עד 14 יום לפני הטיסה, ללא עלות, וליהנות מהגמישות הנדרשת בתקופה לא צפויה. בנוסף, ממליצים בארקיע לבדוק שוברים והנחות במועדוני לקוחות שיכולים להוזיל את המחיר.
טלי נוי, סמנכ"לית השיווק והמכירות של איסתא, מזהירה גם היא שהשנה ההיצע התעופתי מצומצם יותר. "המלאי הולך ומצטמצם, מחירי הטיסות והחדרים בבתי המלון המבוקשים כבר מתחילים לעלות. הזמנה מוקדמת מבטיחה גם מחיר משתלם יותר וגם בחירה ממגוון רחב יותר. חשוב מאוד לברר מראש את תנאי הביטול, כדי לשמור על גמישות במקרה של שינויים בתכניות," היא אומרת.
יעדים מוזלים
תמר גרזון, מנכ"לית גוליבר, ממליצה לחפש חופשות "בקצוות החג" - יום-יומיים לפני או אחרי התאריכים המבוקשים. כך ניתן למצוא דילים משתלמים בהרבה. לדבריה, יעדים כמו גיאורגיה, פראג, סרביה ובודפשט נחשבים זולים יותר, ויום כיפור לרוב משתלם יותר מראש השנה או סוכות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
