למרות החזרה המדורגת של חברות התעופה הזרות לפעילות בישראל לאחר סיום המלחמה מול איראן והסרת המגבלות על הטיסות, מחירי הכרטיסים לחודשים הקרובים נשארים גבוהים במיוחד. בדיקה שערכנו מעלה כי גם טיסות ליעדים קרובים יחסית לא מציעות בשלב זה הקלה משמעותית.
כך למשל, טיסה ישירה מתל אביב לניו יורק (ניוארק) ב-24 ביולי עד 4 באוגוסט תעלה 2,107 דולר לאדם. טיסה לשדה התעופה LAX שבלוס אנג'לס עם עצירה בדרך תעלה 3,231 דולר. טיסה ללרנקה שבקפריסין באמצע אוגוסט (15-22.8) עם חברת וויז אייר תעלה 836 שקל הלוך ושוב, בתעריף בסיסי שאינו כולל מזוודה או שירותים נלווים.
טיסה מתל אביב לפרנקפורט (11-15.8) תעלה 1,692 דולר לאדם במחלקת Economy Green של לופטהנזה. טיסה למינכן באותם תאריכים תעלה 1,391 דולר.
טיסה ישירה מתל אביב לבודפשט (23-26.8) עם חברת וויז אייר תעלה 1,888 שקלים הלוך ו- 2,938 שקלים חזור בתעריף הבסיסי.
בינתיים, חלק מהחברות הזרות עדיין לא חזרו לשגרה מלאה: חברת אג'יאן היוונית, שפופולרית בקרב הנוסעים הישראלים ליעדים ביוון ובאירופה, עדיין לא החלה למכור כרטיסים באתר שלה לחודשים יולי ואוגוסט, למרות שהודיעה כי תשוב ב-14 ביולי. כרגע ניתן להזמין טיסות רק החל מחודש ספטמבר, אך ההערכה היא שמכירת הכרטיסים לחודשים הקרובים תיפתח בהמשך. גם באתר של וויז אייר ההיצע מוגבל: נכון להיום (חמישי) ניתן לרכוש טיסות לחודשים יולי-אוגוסט רק ללרנקה ובודפשט.
בענף התעופה מעריכים שמחירי הטיסות הגבוהים נובעים מהיצע מצומצם של מושבים לעומת ביקוש גבוה, לצד עלויות הביטוח והפעלת הטיסות שממשיכות להיות גבוהות לישראל מאז סבב הלחימה האחרון. במקביל, חברות רבות עדיין לא חזרו לפעול בקיבולת המלאה שהייתה לפני אפריל 2025, מה שמקשה על חזרת המחירים לרמות תחרותיות.

