המשכורת הגבוהה, הנופים עוצרי הנשימה והטיולים מסביב לעולם - כל אלה הופכים את מקצוע הטייס לאחד הנחשקים. אבל יש שאלה אחת שפחות מדוברת: מה עושים כשלטייס פתאום "לוחץ" באמצע טיסה?
אחת מהתעלומות הקטנות אך המעניינות ביותר במקצוע היא מה קורה כשהטייס נזקק לשירותים במהלך טיסה - בעיקר בטיסות ארוכות שבהן לא תמיד ניתן לקום ולצאת מתא הטייס. סם רמכו, טייס, חוואי ומשקיע נדל"ן מקליפורניה המכנה את עצמו "הקאובוי המעופף", החליט לחשוף את הפרטים מאחורי הקלעים, ולשתף את עוקביו בטיקטוק כיצד באמת טייסים מתמודדים עם הצורך הבסיסי הזה בגובה רב.
בסרטון שפרסם, כשבראשו כובע קאובוי ובתא הטייס של מטוס קטן, ענה רמכו לשאלה שהופנתה אליו: "איך הולכים לשירותים בטיסות ארוכות?" תשובתו המיידית הייתה ברורה: "לא הולכים. תנהל את שלפוחית השתן שלך. פשוט תתאפק" אבל בהמשך הסרטון הוא חשף פתרון פחות מוכר: מכשיר בשם relief tube - "צינור הקלה".
הטייס משתף: מה עושים כשצריך להתפנות - באמצע טיסה?//עדן חן
רמכו פתח תא נסתר מתחת ללוח הבקרה והוציא גביע פלסטיק שחור בצורת קונוס, המחובר לצינור ארוך. לדבריו, מדובר באמצעי חירום שמאפשר לטייס להתפנות, ולאחר מכן לשחרר את הנוזלים מחוץ למטוס – פעולה שבדרך כלל מסתיימת באידוי לפני שהנוזלים מגיעים לקרקע. עם זאת, הוא מבהיר שמעולם לא השתמש בצינור, מאחר שזה היה דורש ממנו לנקות את כל תחתית המטוס לאחר הנחיתה - עבודה שהוא מעדיף להימנע ממנה.
@samremcho#fyp#aviationgeek#pilothumor♬ Funny - Gold-Tiger
למרות שתאי שירותים קיימים במטוסים מסחריים גדולים, במיוחד בטיסות ארוכות, לא כל הטייסים נהנים מהנוחות הזו. במטוסים קטנים, טיסות פרטיות או מטוסים צבאיים, לא תמיד קיימת האפשרות לקום ולהתפנות - במיוחד כשהטיסה מתבצעת לבד או בתנאים מבצעיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו