"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מה עושים אם הטיסה בוטלה? - יותר מ־40 אלף ישראלים תקועים בחו"ל | שאלות ותשובות
הדריכות לקראת תגובה של איראן ושלוחותיה לעבר ישראל משבשת את פעילות נתב"ג והמוני ישראלים נותרים מבולבלים, בין אם הם לקראת טיסה לחו"ל או נמצאים במדינה זרה ונתקלים בבעיה לשוב • עו"ד שירלי קציר, שותפה וראש מחלקת תעופה, תיירות ומלונאות במשרד עורכי הדין פישר עונה על מספר שאלות קריטיות ועושה לנו קצת סדר בבלגן
לוח הטיסות בנתב"ג לאחר המתקפה האיראנית (ארכיון). צילום: יוסי זליגר

מה עושים אם הטיסה בוטלה? - יותר מ־40 אלף ישראלים תקועים בחו"ל | שאלות ותשובות

הדריכות לקראת תגובה של איראן ושלוחותיה לעבר ישראל משבשת את פעילות נתב"ג והמוני ישראלים נותרים מבולבלים, בין אם הם לקראת טיסה לחו"ל או נמצאים במדינה זרה ונתקלים בבעיה לשוב • עו"ד שירלי קציר, שותפה וראש מחלקת תעופה, תיירות ומלונאות במשרד עורכי הדין פישר עונה על מספר שאלות קריטיות ועושה לנו קצת סדר בבלגן

שמעון יעיש
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

חברות תעופה רבות ביטלו את טיסותיהן לישראל, ועל פי ההערכות יש כעת (שני) בחו"ל יותר מ־40 אלף ישראלים שמנסים לחזור ארצה. לטובת אלה, הצגנו כמה שאלות לעו"ד שירלי קציר, שותפה וראש מחלקת תעופה, תיירות ומלונאות במשרד עורכי הדין פישר (.FBC & Co) .

צפו בתיעוד%3A נתב״ג כמעט ריק מנוסעים (03.08.24) %2F%2F %40_amitshalev_LIVE

מה קורה אם הטיסה בוטלה?

"ברירת המחדל בחוק היא שנוסע אשר חברת התעופה ביטלה את טיסתו זכאי להטבות הבאות: שירותי סיוע כמו מזון ומשקאות, שירותי תקשורת ושירותי לינה והסעה (בכפוף לנסיבות), השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי (לבחירת הנוסע), ופיצוי כספי בסכומים הקבועים בחוק. ואולם, בשים לב למצב הביטחוני המתוח, ייתכנו מקרים שבהם לא יהיה באפשרות החברה להציע טיסה חלופית".

אם בוטלה לי הטיסה, איך אחזור לישראל?

"חברות התעופה הישראליות מפרסמות טיסות חדשות שנפתחות מדי יום, ולפעמים גם כמה פעמים ביום. מומלץ לעקוב אחר העדכונים שלהן. חשוב לזכור שלא פעם, הכרטיסים הללו נגמרים מהר יחסית. בנוסף, ניתן לטוס לארץ גם עם חברות זרות שעדיין טסות לישראל כמו בלו בירד, טוס אירווייז, אייר פראנס, בריטיש, פליי דובאי, אתיחאד ועוד".

האם יש סיכוי שנתב"ג ייסגר?

"זה תרחיש אפשרי, כפי שהיה ב־14 באפריל בעת מתקפת הטילים והכטב"מים מאיראן. נתב"ג ייסגר בתרחישים שייחשבו קיצוניים, וברשויות שאחראיות לתעופה בישראל עוקבים מקרוב אחר המתרחש ונמצאים בקשר ישיר עם מקבלי ההחלטות, כך שהפעילות התעופתית בישראל מבוצעת בצורה מפוקחת".

נוסעים בנתב"ג, צילום: יוסי זליגר

תקועים מעבר לים, מתקשים לצאת מהארץ

כאמור, דווקא בשיאו של הקיץ, בחודש אוגוסט שנחשב אהוב במיוחד לחופשות, ישראלים רבים שטסונתקעו בחו"ל ומנסים לחזור לישראל. על פי ההערכות, יותר מארבעים אלף ישראלים נמצאים עכשיו במדינות שונות ברחבי העולם ומעוניינים לחזור לארץ. לרבים מהישראלים יש כרטיסי טיסה והם אמורים לחזור בימים הקרובים, אך רבים מהם תקועים מעבר לים ללא כרטיס טיסה ומתקשים למצוא פתרון לחזור לארץ.

נוסעים בנתב"ג (ארכיון), צילום: משה שי

בתוך כך, חברות התעופה הישראליות ממשיכות לטוס כרגיל, אך בימים האחרונים, אל על, ארקיע וישראיירמתמודדות עם קושי משמעותי- צוותים זרים של מטוסים חכורים שרוצים לעזוב את הארץ. בעקבות החשש של צוותים זרים שמפעילים עבור חברות התעופה הישראליות חלק מהטיסות, נאלצות אל על, ישראייר וארקיע לבטל חלק קטן מטיסותיהן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...