בהתאם הנחיית הדרג המדיני, יצאו היום (שלישי) 148 חולים ומלווים עזתים לקבלת טיפול רפואי באיחוד האמירויות, דרך מעבר כרם שלום ונמל התעופה הבינלאומי ע"ש אילון ואסף רמון. המבצע להוצאת החולים בוצע בהובלת איחוד האמירויות בשיתוף עם ישראל וארגון הבריאות העולמי (WHO).
כזכור, אותם ילדים היו אמורים לטוס אתמול, אחרי אסון מג'דל שמס הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו שהוא דוחה את הטיסה.
הטיסה מגיעה לאחר שראש הממשלה לא אישר את התוכנית המקורית של שר הביטחון יואב גלנט, להקמת לילדים העזתים בית חולים בישראל. ביום ראשון נמסר מלשכת נתניהו: "ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה באופן כללי כבר ב-22 ביולי להוציא ילדים עזתים חולים למדינה שלישית. כפי שצוין בתגובת המדינה לבג״ץ, משרד הביטחון - בתיאום עם מזכיר הממשלה - הוא זה שעוסק במועדי היציאה, במספר הילדים החולים היוצאים, ולאילו מדינות הילדים העזתים יישלחו".
הוצאת החולים התבצעה לאחר אבחון ובידוק ביטחוני מוקפד במעבר כרם שלום ונמל התעופה רמון. נדגיש כי מדובר בצעד הומניטרי המתווסף למאמצים שמובילה מדינת ישראל יחד עם איחוד האמירויות במסגרת העמקת היחסים בין המדינות וכחלק מהסכמי אברהם.
מדובר בצעד הומניטארי-רפואי נוסף שמאפשרת מדינת ישראל במסגרת המדיניות ההומניטארית ברצועת עזה תוך כדי המלחמה. לצד הוצאת החולים, פעלה מדינת ישראל מאז תחילת המלחמה על מנת לאפשר ולהקל על הקמתם של 14 בתי חולים שדה ברצועת עזה, בהם בית חולים שדה מתקדם שהוקם ע״י איחוד האמירויות וסיפק עד כה שירותים רפואיים מצילי חיים לעשרות אלפי עזתים, זאת לצד הכנסת 2,506 משאיות המכילות 25,700 טונות של תרופות וציוד רפואי לרצועת עזה שחולקו לאוכלוסייה.
מדינת ישראל הודתה לאיחוד האמירויות על הובלת המבצע ההומניטארי החשוב, כמו גם לכלל המאמצים ההומניטאריים שמקדמת איחוד האמירויות ברצועת עזה בתיאום עם ישראל מאז תחילת המלחמה ברצועת עזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו