מה הסיכוי שטיל יפגע במטוס שנוחת בנתב"ג?

סרטון שבו נראה מטוס ארקיע נוחת כשברקע שיגורים מעזה ויירוטים של כיפת ברזל, שטף את הרשת ועורר בהלה אצל רבים • טייס בכיר מרגיע: "הסיכוי שטיל יפגע באוויר במטוס הוא כמעט אפסי"

מטוס נוחת בישראל ברקע שיגור רקטות. צילום: 27א

ביום שישי האחרון פורסם סרטון שבו נראה מטוס של חברת ארקיע נוחת בנמל התעופה בן גוריון כשברקע טילים ששוגרו מעזה לאזור המרכז ושובלים של מיירטי כיפת ברזל.

במהלך המטח לעבר המרכז - מטוס תועד לקראת נחיתה בנתב״ג | השימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הסרטון שותף אלפי פעמים ונצפה על ידי מיליונים, אך לא רבים מבינים את המשמעות של מה שרואים בסרטון. כדי להבין קצת יותר, בדקנו מול אריאל בר אשר, טייס ותיק בארקיע, שהסביר מה המשמעויות של מה שרואים בסרטון.

״אין סכנה ממשית, זה אולי נראה מפחיד, אבל הסיכוי שטיל יפגע במטוס כשהוא באוויר הוא כמעט אפסי, הסיכון באוויר הוא הרבה הרבה יותר נמוך מאשר כשהמטוס על הקרקע״, מרגיע בר אשר.
״המטוסים נוחתים במסלולים שרחוקים מהטילים של כיפת ברזל, במקביל, גם הטילים שמשוגרים מעזה, בסופו של דבר הם סוג של צינור דק והסיכוי שהם יפגעו במרחב האווירי במטוס שטס, הם נמוכים עד אפסיים, זה לא משהו שצריך לדאוג לגביו יותר מדי.

״על הקרקע יש נהלים אחרים, אם הנוסעים נמצאים באוטובוס בדרך למטוס או ממנו, אם הנוסעים נמצאים על המטוס וכו', על הקרקע הסיכון גבוה יותר מאשר כשהמטוס באוויר ולכן אין סיבה לדאגה. לא היו מאפשרים לנו לטוס אם זה היה מסוכן בצורה חריגה״, מסכם בר אשר.

הטיסה שנראית בסרטון נחתה מאילת, מדובר במטוס איירבס של חברת ארקיע והוא נחת בשלום וללא כל הפרעה וללא נפגעים. חשוב להדגיש שכאשר מטוס נמצא בגובה גבוה יותר ומשוגרים טילים, המטוס לא מורשה לנחות למשך זמן מסוים ולא בגלל החשש מהטילים, אלא בגלל החשש משברי נפל על מסלול הנחיתה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר