"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הטיסה הישראלית מסעודיה נחתה בארץ; בין הנוסעים - אנשי ביטחון

128 נוסעי הטיסה זכו לקבלת פנים מכבדת ומרגיעה בג'דה - וכעת ישובו לביתם, יממה לאחר שיצאו מאיי סיישל • המטוס שנאלץ לנחות בסעודיה בעקבות תקלה טכנית משלים את טיסתו ארצה • מוקדם יותר התייחס רה"מ לאירוע: "מעריך את היחס החם של הרשויות הסעודיות"

,עודכן
0השמעה

הטיסה מסעודיה נוחחת בישראל // רשות שדות התעופה

מתקלה טכנית - לתקדים היסטורי:הטיסהמג'דה שבסעודיה לישראל נחתה היום (שלישי) בנמל התעופה בן גוריון. זו הטיסה הישירה הראשונה אי-פעם של מטוס נוסעים מסעודיה לישראל. בין הנוסעים היו מספר אנשי ביטחון.

משה בן שמחון

128 הנוסעים שיצאו אמש מאיי סיישל לא ידעו שהם יהיו שותפים להיסטוריה, אך תקלה טכנית הובילה לנחיתה במדינה הערבית שעימה אין לישראל יחסים, וכעת הם השלימו את מסעם ארצה בטיסה תקדימית סעודיה לישראל. המתח לקראת הנחיתה שכך - וזאת לאחר שהתקבלו בברכה בעיר הנמל הסעודית שלחופי ים סוף.

נתניהו בהתייחסות לטיסת הישראלים מסעודיה: "מעריך את השכנות הטובה, שמח שכולם חוזרים הביתה"

מי שתכלל את האירוע היה המל"ל, וזאת כאמור בשל העובדה שמדובר במדינה שאין לישראל יחסים עימה. לצד זאת, משרדי החוץ והתיירו היו אמונים על התיאום מול חברות התעופה ומשרדי הממשלה השונים.

מוקדם התייחס רה"מ נתניהו לאירוע: "אני מאוד מעריך את היחס החם של הרשויות הסעודיות לנוסעים הישראלים שהמטוס שלהם נקלע למצוקה ונאלץ לנחות נחיתת חירום בג'דה. אני שמח שכולם חוזרים הביתה. אני מאוד מעריך את השכנות הטובה".

אחד הנוסעים הישראלים על הטיסה סיפר ל"ישראל היום" על רגעי האימה: "האורות במטוס כבו באופן פתאומי, זה היה מפחיד וזה אילץ את הטייס לנחות בחירום בנמל התעופה בג׳דה שבסעודיה. לא הבנו מה קורה, בהתחלה מאוד פחדנו כי בכל זאת, מדובר במדינה שישראלים לא יכולים להיכנס אליה, אבל בסופו של דבר התייחסו אלינו מאוד יפה ואנחנו נמצאים כאן במלון טוב ודואגים לנו יפה".

הגעת נוסעי אייר סיישל לנתב״ג לאחר שנאלצו לנחות נחיתת חרום בג׳דה שבערב הסעודית,צילום: קוקו
הגעת נוסעי אייר סיישל לנתב״ג לאחר שנאלצו לנחות נחיתת חרום בג׳דה שבערב הסעודית,צילום: קוקו
הגעת נוסעי אייר סיישל לנתב״ג לאחר שנאלצו לנחות נחיתת חרום בג׳דה שבערב הסעודית,צילום: קוקו
הגעת נוסעי אייר סיישל לנתב״ג לאחר שנאלצו לנחות נחיתת חרום בג׳דה שבערב הסעודית,צילום: קוקו

רחלי מילר, נוסעת נוספת, סיפרה על הביקור הלא מתוכנן במדינה הערבית: "שמו אותנו במלון מאוד מפואר בנמל התעופה, ומתייחסים אלינו מאוד יפה, זאת תהיה חוויה מיוחדת לספר לנכדים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר