"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יפן: הפריחה מקדימה, התיירים מבולבלים

פריחת הדובדבן, ה"סאקורה", מושכת ליפן תיירים רבים מכל העולם בחודשים מרץ ואפריל • אולם הקדמתה עשויה לאכזב רבים מהם

,עודכן

מזג האוויר המשוגע משבש את תוכניות הטיוליםליפן.התיירים שהזמינו טיסות ומלונות לאפריל, לתקופת הפריחה, עלולים להגיע רק לסופה, כי הפריחה ככל הנראה תקדים בשבוע או שבועיים לעומת המועד הקבוע בכל שנה.

פרחי הדובדבןנוצרים במהלך הקיץ של השנה הקודמת, אך הניצנים אינם מתחילים לגדול ברגע שהם נוצרים. תחילה הם נכנסים לתקופת תרדמת המאפשרת לשרוד את החורף. לקראת האביב הניצנים מתעוררים, נכנסים לשלב הגידול וצומחים ככל שהטמפרטורות עולות, עד לשלב הפריחה. ההתחממות גרמה לכך שהניצנים התחילו להתעורר כבר עכשיו והפריחה המלאה במרכז יפן תהיה בעוד כחודשיים.

על פי ההערכות, כחמישה מיליון תיירים מכל העולם נוסעים ליפן בתקופת פריחת העצים. מרביתם, יותר משני מיליון תיירים, מגיעים מדרום קוריאה וסין בלבד. השנה לתיירים מישראל יש ייחוד: אל על מתחילה את הטיסות הישירות בין נתב"ג לנאריטה בטוקיו ב-27 במארס, והטיסות לקראת הפריחה, ה"סאקורה" מלאות כמעט עד אפס מקום.

מוקד משיכה לתיירים מכל העולם. הסאקורה ביפן // צילום: רויטרס

מתברר, כי בתי המלון ביפן לא נערכו לשינוי הפריחה בגלל החום. בימי שיא הפריחה השנה המחירים הם שגרתיים, ואילו באפריל, מחירי מלונות ודירות נופש מטפסים למחירי שיא הפריחה, שכבר לא תהיה. נוסעים המעוניינים לבקר ביפן ולראות את הפריחה המדהימה צריכים לתכנן מחדש את מועדי הטיול לפי תזוזת הפריחה, שמתחילה בדרום יפן ועושה את דרכה בהדרגה צפונה.

מבדיקת הוטל קומביינד עולה כי מחיר לילה זוגי במלון 3 כוכבים בטוקיו, נע בין 340-420 שקל בחודש מארס ובאפריל הם מטפסים ל- 410-720 שקל ללילה. מלונות יוקרה ברמת חמישה5 כוכבים מתומחרים ב1300-2400 שקל לחודש מארס, בשיא הפריחה, ומזנקים לרמת מחיר של 4,800 שקל בסיומה, באפריל. דירות אירוח מוצעות ב- 190-240 שקל במארס ומטפסות ל- 500–1300 שקל באפריל.

לדברי ליאת סלם מהוטלס קומביינד, "פריחת הדובדבן היא עונה תיירותית מרכזית הממתגת את תיירות האביב ביפן. כמעט בכל חומר תיירותי שיווקי ניתן להבחין בשילוב צילום של ענף דובדבן בשיא פריחתו. העצים הפורחים נמצאים בכל מרכזי הערים הגדולות וגם בפרברים ובפארקים הרבים. מהר מאוד לאחר הפריחה הפרחים נושרים ולפי התרבות היפנית הארוע נותן תזכורת בוטה שלמרות שהחיים יפים, הם גם חולפים אחרי זמן קצר".

כדי לדעת מתי והיכן אפשר לראות את פריחת הדובדבן ביפן כדאי לבדוק בקישור הבא
https://livejapan.com/en/article-a0001033/

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר