"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הבהלה ממשיכה: ביטולי ענק של טיסות מישראל לסין
וירוס קורונה גורם להפסדים רבים בתיירות לסין • ישראלים לא מזמינים חופשות עתידיות לסין, חברות תעופה מבטלות טיסות וחברות הביטוח מכסות את הביטולים הרבים
צילום: AP // מסיכות לדיילות בנמל התעופה בהונג קונג

הבהלה ממשיכה: ביטולי ענק של טיסות מישראל לסין

וירוס קורונה גורם להפסדים רבים בתיירות לסין • ישראלים לא מזמינים חופשות עתידיות לסין, חברות תעופה מבטלות טיסות וחברות הביטוח מכסות את הביטולים הרבים

אילן גטניושמעון יעיש
, עודכן

עדיין לא הוחלט מתי יוסר ההסגר הרפואי על העיר ווהאןבעקבותוירוס הקורונהשמאיים על העולם. היום (שלישי) הגישה חברת התעופה צ'יינס סאות'רן איירליינס עדכון ללוח הטיסות, ובו מצוין כי הטיסות לעיר יחודשו בהדרגה רק בתחילת חודש מרץ. כרטיסים לטיסות אלו ניתן יהיה לרכוש רק מ-9 בפברואר.

סצ'ואן איירליינסהודיעה כי "הטיסות לישראל יבוטלו החל מ-12 בפברואר ועד 26 בפברואר. הטיסה האחרונה בפברואר תצא ב-9 לחודש. הטיסות יחודשו ב-2 במרץ". הנימוק למהלך זה הוא "שיקולים מסחריים" מאחר שהביקוש הנמוך אינו מצדיק הוצאת מטוס כמעט ריק. גם מחברתהיינאןנמסר על ירידה משמעותית במספר הנוסעים ולא מן הנמנע שתוקטן התדירות של הטיסות גם לישראל, אך עדיין לא התקבלה החלטה.

רונן קרסו סמנכ"ל איסתא מסר בנושא כי "ישנם ביטולים בטיסות לסין בהיקפים גדולים מאוד, מעל 60 אחוז". גם לפי נתוני סמארטאייר, בימים האחרונים ישנה ירידה משמעותית בכמות ההזמנות לסין וביממה האחרונה נרשמו עשרות ביטולי טיסות למדינה.

מבדיקת הנתונים באתר הטיסות והחופשות smartair בוצעה השוואה של הזמנת הטיסות ב-13-19.1 לעומת 20-26.1, וישנה ירידה של 43% בהזמנת טיסות לסין בשבוע האחרון לעומת השבוע הקודם.

צוות רפואי בווהאן // צילום: AP

חברת פספורטכארד הודיעה כי החל ממחר הם יחלקו מסיכות ללקוחות החברה הטסים לסין. החברה רכשה עשרות אלפי מסיכות שאמורות לסייע בהגנה מפני הידבקות בווירוס הקטלני. לפי נתוני החברה, ישנם כ-5,000 מבוטחי פספורטכארד שנמצאים ברגע זה בסין.

בחברת "הפניקס" מודיעים כי ישנם כאלפיים מבוטחים שלהם שנמצאים בשעה זו בסין ובחברה מודיעים כי הם תומכים בהודעת משרד הבריאות הקוראת לציבור להימנע מנסיעות שאינן הכרחיות לסין. חברת כלל ביטוח ופיננסים, המשווקת פוליסות ביטוח נסיעות, הודיעה אמש כי תאפשר ללקוחותיה השוהים בסין להקדים את מועד טיסתם חזרה ארצה ללא תשלום.

כל חברות התעופה המפעילות טיסות ישירות מישראל לסין מאפשרות לבטל את טיסותיהן, לשנות או להקפיא. רוב חברות התעופה שטסות למדינה עם עצירה ביעדי ביניים מאפשרות גם הן. עם זאת, סין היא המדינה היחידה אליה ניתן לבטל או לשנות מועד. נכון לעכשיו, לא ניתן לבטל או לדחות טיסה לאף מדינה אחרת באסיה, גם לכאלה שהווירוס הגיע בכמה מקרים.

בהלת הקורונה // צילום: AP

עד היום אובחנו אלפי סינים שנדבקו בווירוס, מתוכם מתו כ-100 בני אדם. רוב המקרים נמצאו בסין, אך היום התגלה מקרה ראשון בגרמניה לאחר שלפני כמה ימים התגלו מקרים גם בצרפת ובארצות הברית בנוסף למדינות רבות באסיה.

מוקד ההדבקה היה העיר ווהאן, ונמל התעופה שלה הפסיק לפעול בניסיון לעצור את הפצת הווירוס. דובר משרד החוץ הסיני, גנג שואנג, מסר ב-23 בינואר כי התחבורה הציבורית בעיר הופסקה, וכל אמצעי התחבורה לטווח ארוך לא יהיו זמינים. "אזרחים חייבים לא לעזוב את העיר, נמל התעופה ותחנת הרכבת סגורים זמנית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...