"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בעקבות סגירת נתב"ג: חולי סרטן עלולים להחמיץ טיפול מציל חיים
חולים שיצאו לאוסטריה לקבלת טיפול שאינו זמין בארץ לא יכולים לשוב לישראל - ועלולים להחמיץ טיפולי כימותרפיה • בין המטופלים - ילדים ופעוטות • חולים אחרים לא יכולים לטוס מישראל לאוסטריה לטיפול הקריטי • בכיר בעמותה המסייעת לחולים: "מצבם הנפשי קשה"
נתב"ג סגור. יימנעו טיפולים מצילי חיים? // צילום: קוקו // נתב"ג סגור. יימנעו טיפולים מצילי חיים?

בעקבות סגירת נתב"ג: חולי סרטן עלולים להחמיץ טיפול מציל חיים

חולים שיצאו לאוסטריה לקבלת טיפול שאינו זמין בארץ לא יכולים לשוב לישראל - ועלולים להחמיץ טיפולי כימותרפיה • בין המטופלים - ילדים ופעוטות • חולים אחרים לא יכולים לטוס מישראל לאוסטריה לטיפול הקריטי • בכיר בעמותה המסייעת לחולים: "מצבם הנפשי קשה"

שמעון יעיש
, עודכן

פחות מ-48 שעותמסגירת נתב"ג,השער הראשי למדינת ישראל, וכעת מתברר כי ישנם כאלו ש"נפלו בין הכסאות" וההחלטה הזו אינה פחות מהרת גורל עבורם.

בשעה זו נמצאים חולי סרטן, מגיל 3 ועד 70,שטסו במיוחד לאוסטריה כדי לקבל טיפולים מיוחדים ומצילי חיים - ואינם יודעים כיצד יוכלו לשוב לישראל ולהמשיך את הטיפולים הרפואיים.יש לציין שבגלל הקורונה, הותר להם להגיע לאוסטריה עם מלווה אחד בלבד. כלומר הם מנותקים ממשפחתם הקרובה.

בכיר בעמותת "יד ועזר" וינה, שמלווה את המשפחות, מספר: "מצבם הנפשי לא טוב בעקבות העובדה שהם לא יכולים לחזור למשפחותיהם בישראל. הם עברו פה טיפולים לא פשוטים וכל מה שהם רוצים זה לחזור הביתה. טיסה פרטית עולה 25 אלף דולר, סכום שבקופות החולים לא מוכנים לשלם וכמובן שהמשפחות גם לא יכולות לשלם, במיוחד לאחר שרבות מהן היו צריכות לשלם הון עבור הטיפולים המיוחדים. יש כאלה שחוזרים וצריכים המשך טיפול כימותרפי בישראל, עצם המחשבה שהמטופל לא יודע מתי הוא חוזר גומר אותם נפשית".

שמואל הוסיף: "מצד השני, יש מטופלים שצריכים להתחיל טיפול פה באוסטריה - ואין להם איך להגיע. כל איחור לטיפול יכול לגרום לכך שהגידול יגדל וישלח גרורות, ואז סיכוי ההחלמה אפסי. בית החולים פה באוסטריה לא יחזיק מיטת טיפול סתם, ואם המטופל לא מגיע אז מישהו אחר, ממדינה אחרת, יקבל את הטיפול של אותו חולה ישראלי. המטופלים שנמצאים באוסטריה שמורים מכל משמר שלא ידבקו, הם והמלווים עוברים שלוש פעמים בשבוע בדיקות קורונה. העמותה שלנו מלווה עשרות רבות של משפחות חולי סרטן מישראל שמגיעים לאוסטריה לטיפולים", הוא מסכם.

נכון לעכשיו אין טיסות שיוצאות מישראל, ישנם דיונים בנוגע לטיסות יומיות למקרים הומניטריים לפרנקפורט שבגרמניה, ממנה ניתן יהיה להמשיך לרוב המדינות בעולם, אך בפועל השמיים כרגע סגורים ולא ברור מתי זה ישתנה. הטיסות לגרמניה עשויות להוות פתרון מסוים לאותם חולים, שיצטרכו לעבור דרך ארוכה, כולל עצירה בדרך לקבלת הטיפולים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...