הפאנג'ויה באילת. התושבים מתנגדים // צילום: יהודה בן יתח

תושבי אילת נגד פסטיבל פאנג'ויה: "התחלואה תעלה"

תושבי העיר מוחים על קיומו של האירוע, שצפוי למשוך אליו אלפי סטודנטים מכל רחבי הארץ • אילת הפכה לאחרונה לעיר אדומה והתושבים חוששים מעלייה נוספת בתחלואה • אורי תושב העיר: "אנחנו מפחדים, כל כך הרבה עובדי מלון וענף התיירות כבר נדבקו"

פסטיבל פאנג'ויה, הכולל מסיבות של אלפי סטודנטים באילת, צפוי להתקיים בשבוע הבא. תושבי אילת מוחים על קיום הפסטיבל, מהחשש להדבקה המונית, כאשר לפי מפת הרמזור אילת כבר אדומה.

"אנחנו מפחדים", אמר אורי, נהג מונית בשנות ה־50 לחייו, "כל כך הרבה עובדי מלון ועובדי ענף התיירות נדבקו בחודש האחרון מנופשים, שברור לנו שהאירוע יגרום לשרשרת הדבקה שתעלה את התחלואה עוד יותר".

 גם יהודית, תושבת העיר בת 80 זעקה: "האם מישהו בר־סמכות רואה את הנתונים האיומים של התפרצות הקורונה באילת?" עוד הוסיפה: "מישהו מתכוון לשמור על חייהם של התושבים?"

אילת הפכה לעיר אדומה, הפסטיבל מתוכנן להתקיים כרגיל למרות זאת // צילום: יהודה בן יתח,

מקרב 724 תושבי אילת המאומתים לנגיף, יותר מחצי מהם נותני שירות בענף התיירות, ו־760 תושבים מצוים בבידוד. הטסים לאילת מעידים על המחסור באכיפה: "משפחה בבידוק הביטחוני סיפרה שבדיוק הגיעה מארה"ב", סיפרה תושבת העיר, "שאלתי את אנשי הביטחון למה הם מאפשרים להם לעלות לטיסה לאילת כאשר הם מצפים לבידוד, התשובה היתה: 'איך את מצפה שהם יחזרו הביתה?'"

מתן בארי, מ"מ ראש עיריית אילת וסגן ראש העירייה מטעם סיעת צעירי אילת, אמר בתגובה: "זהו אירוע פרטי שלא ניתן לביטול על ידי הרשות המקומית. האירוע יהיה במודל קורונה. הם מחויבים לאותן הנחיות כמו כולם, וההפקה, יחד איתנו, בחרה להחמיר בהגבלות: המשתתפים מחויבים בתו ירוק ובבדיקה מהירה נוספת בכניסה למלון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...