העלייה בתחלואה נרשמת בלא מעט מדינות ברחבי העולם ולא מעט מדינות נסגרות וצפויות להיסגר לתיירים הישראלים. עם זאת, ישנן מדינות שבהן המצב יחסית סביר וחברות התעופה והתיירות הישראליות מכוונות אליהן.
באשת טורס יתחילו להפעיל טיסות ישירות למונטנגרו, יחד עם אל על. התחלואה במדינה שנמצאת במרחק של פחות משעתיים טיסה מישראל עומדת על כ-120 נדבקים ביום בממוצע. מדובר עדיין במספרים נמוכים מאוד, אך גם שם הגרף מתחיל להראות עלייה מסוימת.
מחירי החבילות ינועו בין 499-699 דולרים לטיסות ישירות ומלונות בדרגת 4-5 כוכבים ל-3/4 לילות. חלק מהחבילות כוללות גם את תקופת החגים. טיסה בלבד תעלה החל מ-399 דולרים. הטיסות יתחילו מ-15 באוגוסט.
במקביל, בישראייר יתחילו להפעיל טיסות ישירות לבאקו שבאזרבייג'ן. גם שם הגרף מתחיל להראות עלייה מסוימת בתחלואה, אך המספרים עדיין נמוכים עם כ-500 נדבקים בממוצע ביום. האוכלוסייה במדינה מונה כ-10 מיליון תושבים.
נכון לעכשיו - אין בידוד בחזרה לארץ
באקו, בירת אזרבייג'ן, נחשבה לפני תחילת תקופת הקורונה ליעד תיירותי פופולרי בקרב ישראלים והופעלו לשם בעבר טיסות ישירות. מחירי הטיסות בישראייר יתחילו מ-370 דולרים לאדם, חבילה לשלושה לילות במלון 4 כוכבים תתחיל מ-468 דולרים באוגוסט ו-418 דולרים בחודש ספטמבר. גם כאן, מדובר בטיסה קצרה יחסית שנמשכת כשלוש שעות.
נכון לעכשיו, ישראלים מחוסנים או מחלימים לא מחויבים בבידוד בחזרה ממונטנגרו או אזרבייג'ן. במהלך הימים הקרובים ייערכו דיונים נוספים בנושא רשימת המדינות שהחזרה מהן מחייבת בבידוד, נכון לעכשיו השמות של שתי המדינות לא עלו בדיונים, אך מומלץ בתקופה מורכבת זו לקחת בחשבון גם את האפשרות הזאת ולוודא שתנאי הביטול של החופשה שתזמינו מתאימים לכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו