לצד פתיחתו המחודשת של טרמינל 1 בנמל התעופה בן גוריון בשבוע הבא, ממשיכות חברות תעופה זרות לדחות את חזרתן לפעילות סדירה בישראל. הודו מתרחקת מהשוק הישראלי לפחות עד הסתיו: חברת אייר אינדיה הודיעה אתמול (חמישי) כי לא תשוב להפעיל את הקו הישיר לישראל לפני 25 באוקטובר.
קבוצת לופטהנזה, הכוללת את לופטהנזה, אוסטריאן איירליינס ובריסל איירלינס, חוזרת היום - 1 באוגוסט. חברת וויז אייר, מהשחקניות הבולטות בשוק הישראלי, לא תחזור לפעילות לפני 8 באוגוסט.
חברות נוספות שדחו את חזרתן עד לתחילת הסתיו או מאוחר יותר: ITA האיטלקית, תחזור לפעול מ־1 באוקטובר, אייר קנדה, לא תחזור לפני 9 באוקטובר, איבריה אקספרס, ריינאייר ו־בריטיש איירווייס, לא ישובו לפני 25 באוקטובר.
למרות ביטולי הטיסות, נתב"ג ממשיך להתרחב בהתאם לעלייה בנפח הפעילות: טרמינל 1 ייפתח מחדש בלילה שבין שבת לראשון, 3 באוגוסט, וההמראה הראשונה צפויה בשעה 5:15 בבוקר ביום ראשון.
בשלב הראשון ישובו לפעול מהטרמינל כל הטיסות הפנים־ארציות לאילת, וכן חלק מהטיסות הבינלאומיות. החברות הישראליות אל על, ארקיע ו־ישראייר יפעילו טיסות מהטרמינל כבר בתחילת החודש, ו־וויז אייר צפויה לשוב בהמשך החודש. בחודש ספטמבר צפויות להצטרף אליו גם חברות תעופה בינלאומיות נוספות – בכפוף להחלטות ביטחוניות ולוח הטיסות העולמי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
