אחרי שנה וחצי בהם טיול לצפון הארץ היה נשמע כמו חלום רחוק, מצאנו את ההזדמנות המושלמת להגיע לאזור הכי יפה שיש לנו, ולחוות את כל הטוב שיש למקום להציע (ויש לא מעט).
בחודש שעבר השיקה תיירות קיבוץ אורטל את אתר הגלמפינג החדש שלה, שהוא למעשה אתר התיירות הראשון שהוקם בצפון מאז 7.10.23. בתקופה שבה החיבור לטבע חסר יותר מתמיד, היינו סקרנים לגלות אותו מקרוב.
רגע לפני שהגענו, עצרנו לקטיף במשק מלול במושב שעל.
הירוק מסביב, האנשים הנפלאים שמנהלים את המקום עם המון אהבה וחיבור אמיתי שמורגש, והכי חשוב - הטעם המתוק של הדובדבנים ופירות היער שלא הצלחנו להפסיק לאכול, עשה לנו חשק להכניס את הפעילות הזאת באופן קבוע ללו"ז. אחרי מנה לא קטנה של סוכר פירות איכותי, המשכנו לכיוון הגלמפינג הנחשק.
כבר בכניסה הרגשנו איך האוויר הנעים והנוף המרהיב של הרי הגולן מסביב מאזן את האנרגיות שבאנו איתן מהעיר הגדולה.
המתחם, השוכן בין עצי אורן, דולב ואלון עתיקים, כולל 30 אוהלים ממוזגים ומעוצבים – חלקם אפילו עם שירותים ומקלחת בפנים. חובבי הבישול ישמחו לגלות שיש מטבח מרכזי מרווח הכולל כיורים, כירות ומקרר אישי לכל אוהל. בין לבין תמצאו גם אזורים עם פינות ישיבה נעימות ומוצלות.
אחרי שהתמקמנו והאטו את הקצב, פגשנו את זיו רום, שהוא מדריך טיולים ודיג'יי, ויצאנו לסיור אוזניות ביער מרום גולן.
זיו בחר לנו את המסלול בקפידה, ותוך כדי ההליכה בשביל, תיקלט לנו מוזיקה בלייב, בהתאם לקבוצה ולתחושה. השיא היה כשהגענו לפסגת ההר, נעצרנו מול הנוף היפהפה, כשברקע פסקול מדויק שמעצים כל רגש שעלה.
אחרי מסע מופלא של שעה, חזרנו למתחם - שם חיכתה לנו ארוחה משובחת של ספאא אבראהים, שמבשלת אוכל דרוזי עונתי וטרי, ואורחי הגלמפינג יכולים להזמין למקום.
בין המנות תמצאו: פיתה דרוזית עם לבנה ושמן זית (כי איך אפשר בלי), מג'דרה שעשויה מבורגול ולא אורז, ובזכות הבצל השרוף קיבלה צבע שחור משגע, סלט עשיר בירוקים, עלי גפן שמתובלים נהדר, סמבוסק ועוד ועוד.. שווה כל ביס.
את הוויב המפנק המשכנו עם טעימות יין תוצרת המקום. היין הלבן של יקב ונדרהורן, הרוזה של ליברו (חופש באיטלקית), והפינוטז' 4 עונות האדום של יקב אסף, הוכיחו שלא צריך לטוס רחוק כדי ליהנות מדרינק טוב.
אחרי השקיעה יצאנו לסיור נוסף שמילא אותנו השראה. הפעם עם הזוג אוהד ומיכל גיגי, שמוציאים סיורי עששיות ביער אודם. מה שהתחיל כסיור רגיל, התגלה להיות מסע עוצמתי מלא בתובנות ונקודות למחשבה.
דיברנו על הפחד שמתעורר כשמחשיך, התבוננו על הכוכבים, וגם על עצמנו, וחווינו את הכוח והעוצמה שבטבע – וגם בתוכנו. הסיור יוצא כל ערב לפני השקיעה, ומומלץ מאוד לילדים, אבל גם למבוגרים.
אחרי יום עשיר בחוויות חזרנו למתחם המקסים שלנו לשינה מתוקה והרבה סקרנות ליום הבא.
הבוקר השני התחיל עם קפה מול הנוף המהפנט של תל שיפון. יצאנו מהאוהל לקול הציפורים מסביב, הרוח הנעימה והצבעים של הטבע.
המשכנו לארוחת בוקר עם גבינות הבוטיק של "גרינלי". נליה וגרגורי, שפתחו את העסק מספר ימים לפני המלחמה, מייצרים גבינות בקר מהחלב של המחלבה הקיבוצית לצד גבינות עזים וכבשים ייחודיות. כל ביס היה מדויק ועשה חשק לעוד.
התחנה הבאה הייתה חוות הלבנדר – SADE, שנפתחה ע"י שתי אחיות תל אביביות שהחליטו לעשות רילוקשיין בתקופת הקורונה, ומרגישה כמו קפיצה קטנה לפרובנס.
יחד הן מפיקות מהצמחים שגדלים בחווה שמנים ארומטיים, סבונים טבעיים ואפילו ספריי מרגיע לשינה טובה יותר. בסופ"שים וחגים יש פה גם פופ אפ שמציע גלידות בטעמי לבנדר, מרווה ורוז, מיצים טבעיים, וסדנאות להפקת נרות ושזירת פרחים.
אחרי יומיים מלאים בטוב הרגשנו שינוי אמיתי באנרגיה, ובעיקר התמלאנו השראה בעשייה הנהדרת שקורית פה מסביב – אם זה בזכות העסקים העצמאיים, הרצון האמיתי של התושבים להביא משהו אחר, ובעיקר ההתרגשות לראות את הצפון שלנו פורח אחרי תקופה לא פשוטה שעברה עליו.
אז נכון שיש הרבה דילים לחו"ל, ואנחנו רגילים לעקוב אחרי חברות תעופה שבאות וחוזרות, אבל איזה כיף לחוות את כל הטוב הזה ממש כאן בארץ, במרחק נסיעה. צאו לצפון, לא תתחרטו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו