לאחר שנים של בניה והיערכות, נפתח בשבוע שעבר ברחוב לילינבלום בתל אביב מלון אלקונין. המלון, שמעוצב בסגנון פריזאי נמצא בשכונת נווה צדק בתל אביב, מרחק דקות הליכה מהים ומהצד השני, במרחק של הליכה קצרה לרחוב רוטשילד.
יומיים לאחר פתיחת המלון, היינו הראשונים שזכו לסקר אותו. בביקור שם, קשה היה שלא להבחין בצוות הבינלאומי שגויס לניהול המלון. אחד מאנשי הצוות הוא אלכס, מנהל קשרי לקוחות שהגיע למלון אחרי שעבד באחד המלונות היוקרתיים בסן ברתלמי באיים הקריביים. בשיחה אתו הוא מספר: "אנחנו עובדים כבר חודשים ארוכים בלי אורחים כדי להכיר כל פינה במלון, הכול כבר מוכן ואנחנו שמחים לקבל אורחים. גייסנו את אנשי הצוות הטובים ביותר והמלון מציב סטנדרט גבוה מאוד כדי שמי שיגיע אלינו יתארח ברמה הכי גבוהה שיש".
מדובר במלון קטן עם כ-44 חדרים בלבד. המלון מתפרש על פני שני בניינים, בניין עתיק ששופץ ומאחוריו בניין חדש וגבוה יותר, כשעל גג המלון נבנתה בריכת אינפינטי עם נוף בלתי נגמר שצופה על תל אביב ב-360 מעלות. הבריכה עדיין לא פתוחה בגלל מזג האוויר, אך צפויה להיפתח בקרוב וכנראה שגג המלון המיוחד יהיה אחת מהאטרקציות האהובות על אורחיו.
רובושון בתל אביב
כדי להשלים את החוויה הפריזאית, מעבר לעיצוב המוקפד ולשירות, נפתחה במלון המסעדה הראשונה של ז'ואל רובושון בישראל. רובושון אמנם כבר לא בן החיים, אך המנות האייקוניות שלו כמו הפירה או ההמבורגר ממשיכות לככב במסעדות ברחבי העולם וכעת גם כאן, במסעדה של מלון אלקונין.
חשוב לציין שמחירי המסעדה גבוהים מאוד, ומעבר לעובדה שרוב המנות שטעמנו היו מעולות (למעט מנת דג הדובר סול), המסעדה כמעט שלא יודעת להתאים את עצמה לקהל שמחפש מנות ללא ערבוב של בשר וחלב, ולכן חלק משמעותי מהתפריט פחות רלוונטי עבור קהל זה.
אחת מנקודות החוזקה של המלון היא ארוחת הבוקר. מדובר באחת מארוחות הבוקר הטובות בישראל, ששיאה במאפים. הקרואסונים נאפים באותו יום, בבולונז'רי שנמצא במטבח העצום שהוקם במלון (מתפרש על פני שלוש קומות). שף המלון הסביר לנו שמדובר בקמח מיוחד שמיובא מצרפת ונמכר למסעדות מישלן ולרובושון. במקביל, החמאה שבה נאפים הקרואסונים היא חמאה קרה מיוחדת שמיובאת גם היא מצרפת, במיוחד כדי לאפות את אותם הקראוסונים. ארוחת הבוקר גם היא לא זולה ועולה 180 שקלים לאדם, אך מדובר בארוחת בוקר מאוד מוצלחת שכוללת גם מנה עיקרית לבחירה, פירות, סלטים, ממרחים ועוד.
גם את הספא של המלון לא מומלץ לפספס. מדובר בספא של מותג העל Clarins ובו חדרי עיסויים, חמאם, שייקים בריאים ופינוקים נוספים. מומלץ להזמין מקום מראש.
לא הכל מושלם: המחיר ללילה מתחיל מכ-500 דולרים לחדר ובאתר המלון הוא כולל גם ארוחת בוקר. חשוב לקחת בחשבון שהחדרים הרגילים במלון קטנים יחסית והעיצוב גם הוא ממשיך את הקו הפריזאי, אך באופן די בסיסי. לא בכל החדרים יש מרפסת וחלקם פונים לרחוב. כרגע אין עדיין חניה מוסדרת במלון ולכן יש לחנות בתשלום במרחק הליכה קצרה ממנו וכמו שכבר ציינו, המסעדה במלון לא כשרה ומתקשה להתאים את התפריט, נקודה שעשויה להוות בעיה לקהל די גדול בישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו