"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האלוף (במיל') בריק: "בכנסת איבדו הזדמנות להוציא את צה"ל מהבוץ"
נציב קבילות החיילים הגיב למסקנות ועדת המשנה למוכנות • "הוועדה פתרה את עצמה מהתייחסות והמליצה לצבא לקחת את הדו"חות ברצינות"
האלוף (במיל') יצחק בריק | צילום: דודי ועקנין

האלוף (במיל') בריק: "בכנסת איבדו הזדמנות להוציא את צה"ל מהבוץ"

נציב קבילות החיילים הגיב למסקנות ועדת המשנה למוכנות • "הוועדה פתרה את עצמה מהתייחסות והמליצה לצבא לקחת את הדו"חות ברצינות"

לילך שובל
, עודכן

נציב קבילות החיילים האלוף (מיל')יצחק בריקהגיב היום (חמישי) למסקנות ועדת המשנהלמוכנות ולביטחון שוטף של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת. "המסקנות אינן מקדמות את השבר בצבא היבשה", כתב בריק, "החברים איבדו הזדמנות חד פעמית להוציא אותו מהבוץ העמוק בו הוא שקוע".

בריק הזהירמליקויים רבים שלא נבחנו וכתב כי "בין הכשלים שהוועדה לא בדקה, ישנם כאלו שבפני עצמם גורמים לפגיעה משמעותית במוכנות צבא היבשה למלחמה". בנוסף טען הנציב כי גם בבדיקת הכשלים עצמה נפלו פגמים וכי הוועדה לא ירדה לעומקם.

"בשנים האחרונות יצאו תחת ידיו של מבקר מערכת הביטחון דו"חות חמורים מאוד, כל מי שקרא אותם הזדעזע", המשיך בריק, "ועדת המשנה בראשותו של עומר בר-לב פתרה את עצמה מהתייחסות רצינית לדוחות אלה באמירתה שהצבא אינו מטפל בהם כראוי, והמליצה לצבא לקחת אותם יותר ברצינות".

האלוף פנה בהודעתו לחברי הוועדה ושאל: "אם קראתם את הדו"חות, אתם מבינים שיש לנו בעיות קריטיות במוכנות למלחמה. אז למה התעלמתם מכך בדו"ח שהוצאתם? איך זה מתיישב עם האמירה שלכם שהצבא קפץ קפיצת מדרגה?"

בהמשך מנה בריק את הליקויים במוכנות וסיכם: "יש לפעול למען תיקון הליקויים בטרם נאחר את המועד – על מנת לשמור על צה"ל ועל עוצמתו, לטובת ביטחון ישראל".

נציב הקבילות כתב את הדברים על רקע פרסום מסקנות ועדת המשנה למוכנות ולביטחון שוטף. הוועדה בחנה את מוכנות צבא היבשה למלחמה בעקבותדו"ח שערך בריקוהצביע על ליקויים חמורים בימ"חים. בחינת הוועדה העלתה כי חלה עלייה דרמטית ברמת המוכנות כמעט בכל מדד כמותי – מספר האימונים, מלאי החימוש וחלקי החילוף.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...