"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שלום חילזון: מת חילזון היבשה ההוואיי האחרון

ג'ורג', חילזון בן 14 שנה, היה האחרון מבני מינו, ומת לפני מספר ימים • החילזון, שהיה ייחודי לאי אואהו, נכחד בגלל אספני קונכיות, פלישת מינים אחרים ואובדן של בתי גידול טבעיים • על אף העצב הרב, מקווים שיום אחד נוכל לתקן את הנזק שכרגע נראה בלתי הפיך

,עודכן
היה שלום, ג'ורג'. החילזון האחרון מבני מינו בהוואי // צילום: באדיבות DLNR

ג'ורג', החילזון הבודד בעולם, הלך לעולמו עם כניסת השנה החדשה והוא בגיל 14. הכחדת המינים בעולם נמשכת במלוא העוצמה, בעיקר בגלל האנושות, וביום הראשון של 2019 הצטרף לרשימה העצובה גם החילזון האחרון שחי באי אואהו בהוואי.

מדובר בחילזון בעל קונכייה יפה מהמין Achatinella apexfulva שהובא למעבדה הלאומית באי עם 14 פרטים אחרים בשנת 1997 מתוך ניסיון לשימורו של המין הייחודי לאי. אלא שהמאמץ לשמר את המין כשל, וג'ורג' היה הפרט האחרון של המין - שזכה לשמו כמחווה לצב ג'ורג' הבודד מאיי גלפאגוס, שמת ב-2012, והיה הפרט החי האחרון גם הוא מבני מינו.

בהודעה הנרגשת והכאובה נכתב כי "עם השנה החדשה הלך מאיתנו החילזון ג'ורג' ". מעניין לציין כי החילזון, היה הרמפרודיט, כלומר בעל חיים בעל אברי מין נשיים ונקביים, אלא שלרוע המזל כדי להתרבות הוא היה זקוק לפרט נוסף של המין - וכזה לא נותר.

אחת הסיבות להיכחדות המין היא בני אדם שאספו באופן נרחב את הקונכיות של המין, כחלק מאוספים של קונכיות חלזונות, ולכן למעשה חיסלו את המין בטבע בגלל יופיו. למרבה הצער מדובר במגמה רחבה באיי הוואי זאת כיון שבעבר היו כ-750 מינים חלזונות מיוחדים ונכון ל-2017, נותרו באי רק 200 מינים, קרי כ-550 זנים נעלמו מהטבע.

ההיעלמות הזו נובעת מפלישה של מינים מיבשת אמריקה, אספנות של קונכיות וכן אובדן בתי גידול באי. על פי הביולוג דיוויד סיסקו, "להערכתי כל מיני החלזונות בעלי הקונכיות הגדולות ייכחדו באי תוך 5 עד 10 שנים. זה נורא, וזה קורה לנו מול העיניים".

קטע קטן מכף רגלו של ג'ורג' נשמר בשנת 2017 והוקפא על ידי גן החיות של סן דייגו. בגן החיות יש בנק לשימור רקמות מבעלי חיים שנכחדים, וזאת מתוך מטרה לנסות להחזיר אותם לחיים בעתיד על ידי שיבוט. כיום אין לאנושות את היכולת לשבט מחדש בעל חיים על סמך המידע הגנטי שלו באופן סדרתי ורחב, אבל במחלקת משאבי הטבע והאדמה של איי הוואי מקווים שבעתיד האפשרות כן תהיה מעשית, וצאצאיו של ג'ורג' המנוח יחזרו לאי.

מקור:

DLNR

Arkive video - <i>Achatinella mustelina</i> - overview
Arkive video - Achatinella mustelina - overview
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר