בינה מלאכותית (אילוסטרציה) | צילום: Getty Images

הראש הישראלי ממציא לנו אלגוריתמים: פיתוח ישראלי לקידום שוויון נשים בשוק העבודה

אינטל ישראל השיקה היום בכל העולם את AI FOR WOMEN – פרויקט מבוסס בינה מלאכותית שיסייע לאישה בתחילת דרכה המקצועית • הרעיון: לזקק את רשימת העצות החשובות ביותר של נשים בנושאי קריירה • בלה אברהמס, יוזמת הפרויקט באינטל: "בעזרת 'חוכמת ההמונות'  נביא לצמצום הפערים בין נשים לגברים"

גאווה מקומית לרגל יום האישה הבינלאומי: חברת אינטל ישראל השיקה היום (שלישי) ברחבי העולם פיתוח טכנולוגי שתכליתו להבין, באמצעות אלגוריתמים של בינה מלאכותית, במה צריכות להתמקד נשים בתחילת דרכן המקצועית כדי להצליח בשוק העבודה.

הפרויקט, שאותו יזמו באינטל כבר לפני שנתיים, עולה כעת מדרגה והופך למהלך גלובלי. מדובר במיזם מיוחד, AI FOR WOMEN, שבבסיסו ההנחה כי כל אישה בשוק העבודה גיבשה לעצמה לאורך הקריירה תובנות שמבוססות על ניסיונה, חוכמתה, ומסקנות שאספה לאורך דרכה המקצועית.

את התובנות האלו אוספת אינטל באמצעות אתר מיוחד שהוקם לשם כך (aiforwomen.ai), ועל בסיס הרשימה היא מפעילה מודלים מתקדמים של בינה מלאכותית (AI) שמטרתם לזקק את רשימת העצות החשובות ביותר, ולרכז במקום אחד את תמצית החוכמה הקולקטיבית של נשים בנושאי קריירה.

הטיפים של התוכנה

עד השנה ניתחה התוכנה עצות של נשים ישראליות בלבד ובינתיים, מניתוח ראשוני של אלפי טיפים ותובנות של הנשים, מצאה טכנולוגיית ה-AI כי התובנות של שליש מהנשים (34%) הן על כך שנשים צריכות להקפיד לנצל הזדמנויות, ולהיות בעלות מוטיבציה לנהל את האופן שבו הן מתקדמות בקריירה שלהן.

במקביל, כחמישית מהנשים (22%) העלו נקודות שנוגעות לביטחון עצמי ולחוסר פחד. המסר לנשים הוא שעליהן להאמין בעצמן ולהכיר בערכן - לא לחשוש לקחת סיכונים, לצאת מאזור הנוחות, להביע את דעתן בכל הזדמנות, להתמודד על תפקידים שנראים "גדולים עליהן" ולנצל הזדמנויות לטובתן.

ממצאים אלה צפויים להתעדכן ולהשתנות לאחר שיושלם בחודשיים הקרובים ניתוח התובנות של נשים מכל העולם. אלה ישתפו תובנות משלהן בפוסטים ייעודיים לכך, ובסיום הפרויקט יתגבשו כל השיתופים לכדי רשימת תובנות מזוקקת שתיבנה באמצעות טכנולוגיית AI לשימושה של כל אישה.

הקמפיין יפורסם בכל ערוצי המדיה החברתית של אינטל העולמית, כך שאם אם עד היום הבינה המלאכותית של אינטל ניתחה תובנות על בסיס אלפי עצות של נשים ישראליות, כאמור, הצפי כעת הוא לאסוף עשרות אלפי תובנות מנשים מכל רחבי העולם.

"להפוך את העולם לשוויוני". אברהמס, צילום: דודי ועקנין

 

מי שיזמה את הפרויקט ומובילה אותו זו השנה השלישית היא בלה אברהמס, סמנכ"לית ממשל, תקשורת וחברה באינטל. לדבריה, "טכנולוגיה יכולה לסייע בפתרון בעיות בחברה ולהפוך את העולם לשוויוני, צודק וטוב יותר. כל אישה נושאת עימה תובנות רבות באשר לדרך שעשתה. באמצעות ניתוח מסקנות של 'חוכמת ההמונות', אנחנו מסייעים לנשים רבות ואף מביאים לצמצום הפערים הקיימים בין נשים לגברים במקומות עבודה רבים. השנה אני גאה שהפרויקט שלנו יוצא מגבולות ישראל ויועשר בטיפים גם מנשים שונות מסביב לעולם, ובכך נייצר מאגר בינלאומי".

חשוב לציין כי הקמפיין הוא חברתי לגמרי, בשיתוף שני ארגוני נשים גלובליים, ואין בו כל מטרת רווח מלבד קידום שוויון מגדרי. להשתתפות בפרויקט ולהוספת טיפ או תובנה נשית: https://aiforwomen.ai

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...