"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מנכ"ל זום מתנצל: "מכירים בכך שנכשלנו ואכזבנו את המשתמשים"

מאז שהפכה לפופולרית בעקבות משבר הקורונה סופגת הפלטפורמה ביקורת קשה בכל הקשור להצפנת השיחות • בחברה מבטיחים: נתמקד בתיקון בעיות האבטחה

,עודכן
אריק יואן, מנכ"ל זום // צילום: AP

אריק יואן, מייסד ומנכ"ל אפליקציית זום, התנצל בסוף השבוע בפרסום רשמי בבלוג של החברה בפני מיליוני המשתמשים שלה על בעיות אבטחה ופרטיות שהתגלו בהפעלת המערכת ושגררו לאחרונה ביקורת על החברה. "אנחנו מכירים בכך שנכשלנו ואכזבנו את המשתמשים הרבים שלנו בכל הנוגע לצפיות האבטחה והפרטיות של העולם מאיתנו", כתב יואן.

בהודעה הוסיף יואן כי החברה תתעסק ב-90 הימים הבאים אך ורק בהעצמה של ההצפנה של המידע הזורם בה, שנטען כי הוא מוצפן מקצה אל קצה, ולמעשה תדחה כל מהלך פיתוח אחר שהיה בקנה אל שלב מאוחר יותר וזאת כדי להעלות את רמת האבטחה והפרטיות של האפליקציה.

המנכ"ל גם ציין שהחברה תחל לפרסם דו"ח שקיפות, כמו שעושות ענקיות הרשת פייסבוק, טוויטר וגוגל, ובדו"ח יפורסמו כל הפניות הממשלתיות לקבלת מידע מהחברה כפי שעושות שאר ענקיות הטכנולוגיה, וכך הציבור ידע איזה ידע נמסר ומה המדיניות הכוללת של החברה ביחס לשמירת המידע שלו.

צילום: EPA
צילום: EPA

השימוש באפליקציית זום, חצה בעקבות משבר הקורונה העולמי תוך זמן קצר מאד את רף 200 מיליון המשתמשים, דבר שהחברה לא התכוננה אליו לפני כן. הציבור ברחבי העולם עבר לנהל מסיבות יום הולדת, מפגשים חברתיים, ואף ישיבות ממשלה דרך האפליקציה.

אלא שבאופן פרדוכסאלי הזינוק המדהים הזה הוא שמצא את החברה בשלב שבו היא עדיין לא היתה מוכנה לחלוטין מבחינת אבטחת המידע שזרם בה ולמעשה היא התקשתה, ועדיין מתקשה, לשלוט בזרם הענק ולהגן עליו מפני האקרים וריגול.

כבר כעת ה-FBI והיועץ המשפטי של הממשל בניו יורק פתחו בחקירה נגד האפליקציה והיא עצמה הורידה מהיישום את היכולת לשתף פעולה בישיבות עם פייסבוק בעקבות טענות על בעיות אבטחה וזליגת מידע. על כך אמר יואן כי "לא דמיינו ותכננו שכל אדם בעולם ירצה להשתמש בפלטפורמה שלנו באופן מיידי. בכלל לא נערכנו לאפשרות הזו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר