"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פייסבוק הכריזה על ״בית משפט העליון״ שלה - עם נציגות ישראלית
משנה כיוון? הרשת החברתית הקימה בהשקעה של 130 מיליון דולר ועדה מיוחדת ובלתי תלויה שתחליט איזה תוכן להשאיר ואיזה להסיר • הנציגה הישראלית: אמי פלמור, מנכ״לית משרד המשפטים לשעבר
צילום: AFP

פייסבוק הכריזה על ״בית משפט העליון״ שלה - עם נציגות ישראלית

משנה כיוון? הרשת החברתית הקימה בהשקעה של 130 מיליון דולר ועדה מיוחדת ובלתי תלויה שתחליט איזה תוכן להשאיר ואיזה להסיר • הנציגה הישראלית: אמי פלמור, מנכ״לית משרד המשפטים לשעבר

ינון בן שושןאסף גולן
, עודכן

פייסבוק הודיעה הערב (רביעי) כי תשיק לראשונה את הוועדה העליונה לפיקוח על תוכן (Oversight Board), עליה הכריז מארק צוקרברג לפני כשנה וחצי בעקבות ביקורת ציבורית ובהמשך לפרשת קיימברידג' אנליטיקה. המועצה תוכל לקבל החלטות סופיות ומחייבות שיקבעו אם תוכן ספציפי יורשה להופיע ברשת החברתית, בהתבסס על שקיפות ושמירה חופש הביטוי.



זה אומר שאם עד היום אפשר היה אפשר לערער על חסימת תכנים רק בפני פייסבוק עצמה, כעת תפעל באופן עצמאי מועצה חיצונית שתוכל לשנות את ההחלטות של פייסבוק ולקבוע לחברה מדיניות בינלאומית אחרת.

נציגה ישראלית

במועצה תכהן גם מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר אמי פלמור, שהצטרפה ל-19 חברים נוספים מיותר מ-27 מדינות, הדוברים לפחות 29 שפות. בין חברי המועצה האחרים נכללים ראשי מדינות לשעבר, שלושה שופטים בדימוס, שישה עיתונאים לשעבר, שני נציגי ועדות לזכויות אדם, ומנהיגים אחרים עם רקע מהחברה האזרחית, האקדמיה והשירות הציבור.

ממשרד המשפטים - לפייסבוק. אמי פלמור // צילום אורן בן חקון
ממשרד המשפטים - לפייסבוק. אמי פלמור // צילום אורן בן חקון

״כמי שהייתה משרתת ציבור במשך 24 שנים, הקדשתי את עצמי לקידום נגישות לצדק ולהעמדת ׳האזרח הקטן׳ במרכז״, אמרה אמי פלמור עם ההכרזה על תפקידה. ״אני רואה בכך אתגר אדיר, והזדמנות ליישם את העקרונות המקצועיים שהנחו אותי לאורך השנים, וזאת לטובת אזרחים בכל רחבי העולם. אני מחויבת לפעול כדי שפייסבוק תקבל אחריות על סוגיות התוכן תוך שיפור השקיפות וההוגנות של פעולותיה בתחום זה״.

מועצה עצמאית

יו"ר המועצה הוא תומאס יוז, לשעבר מנהל ארגון Article 19 לקידום חופש הביטוי. תחילה יכהנו בוועדה 20 חברים בלבד, ובסופו של התהליך היא תכלול 40 נציגים מ-7 אזורים שונים ברחבי העולם. למועצה יהיה אתר עצמאי בו כל הדיונים וההחלטות יפורסמו לקהל הרחב, ולמעשה כל גולש בעולם יוכל לפנות אליהם בקלות.

המועצה המפקחת תציע פתרונות לדיונים מורכבים ומתמשכים בנוגע לאיזה סוגי תוכן ראוי ולא ראוי להתיר בפייסבוק, כולל אינסטגרם שגם נמצאת בבעלותה. והיא גם תתעדף בעצמה את המקרים הרלוונטיים ביותר מבחינתה.

עוד נקבע כי החלטות המועצה חייבות להיות מיושמות על ידי הרשת החברתית, כל עוד הן אינן מפרות את החוק. בנוסף, כדי להפוך את חברי המועצה המפקחת לעצמאיים לחלוטין הוקמה עבורם קרן עצמאית בסכום של 130 מיליון דולר, ולא ניתן יהיה לפטר אותם מהעוודה על סמך החלטותיהם.

איך הגוף יפעל?

נתחיל מהסוף: פייסבוק עדיין לא מורידה את כלל הדרכים שקיימות כיום לעתור על ההחלטות שלה בחסימות חשבונות אישיים, אלא מייצרת עוד מערך בכיר וגבוה יותר שיעסוק בנושאים בעלי חשיבות גדולה יותר ותדון בהתחלה בכ-60 מקרים בשנה. כלומר, אם מחקו לכם פוסט או תגובה שלדעתכם לא הפרו את תנאי השימוש – עדיין תצטרכו לערער בדרך הישנה.

עתרם למועצה? תקבלו מספר סידורי בעזרתו תוכלו לדעת אם המועצה מתכננת לעסוק בעתירה שלכם או לא. במקרה שהמועצה תעסוק בעתירה - כל הדיונים יהיו שקופים וניתן יהיה לעקוב אחריהם כולל גם חזרה של המועצה אל העותר ולפייסבוק.

"אנשים יוכלו להמשיך לעתור כרגיל ולקבל סיוע״, אמרו ברשת החברתית. ״אם הצוות יחליט שהתלונה נכונה הוא יכול להורות לפייסבוק ממש לשנות את המדיניות שלה ולקבוע לנו כללים מחדש באותו תחום. וגם פייסבוק עצמה תפנה לצוות אם היא תתקל בתלונות בתחום מסויים״.

בפייסבוק עצמה מציינים כי מדובר באתגר משום שגם תכפוף את עצמה להוראות הצוות האלו. "זה פיילוט חדש גם עבורנו אבל זה כלי מאד חשוב שמוציא את המדיניות והפעילות שלנו רק מתחומי העסק אל שיקולים רחבים מאד של אנשים בלתי תלויים ולא קשורים אלינו בכלל״, אומרים בחברה. ״יהיו לאנשים האלו צוותים מייעצים חיצוניים וחופשיים לגמרי מכל השפעה".

רוצים להיות בצוות הניהול החיצוני? אתם יכולים

אמנם בתהליך בחירה מורכב ועצמאי נבחרו כבר 20 נציגים מכל העולם, אך עדיין פייסבוק צריכה לאייש עוד 20 נציגים והיא למעשה תפתח אתר בו היא תקרא לאנשים להמליץ על אנשי צוות מנהלים חיצוני שמתאימים לכך או להמליץ על עצמם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...