מאיימת לסגור את פייסבוק באירופה. מטא | צילום: רויטרס

פייסבוק התנצלה והודיעה כי לא תסגור את העמוד שמבקר את האו"ם

הרשת החברתית איימה כי תסגור את הדף של שדולת UN WATCH • לאחר הפנייה, הודיעה החברה כי היא מתנצלת על הטעות והחזירה את העמוד לפעילות מלאה

בתגובה לפניית "ישראל היום": פייסבוק שחררה היום (שלישי) הודעת התנצלות בפני הילל נוייר, שחררה את ההגבלות מהדף ואת הגבלת הצפייה בו, זאת לאחר שאיימה לסגור את הדף הפופולרי של שדולת UN WATCH - אחד הגופים החשובים בחשיפת העיוותים בתפקוד מוסדות האו"ם.

בהודעת הדובר של חברת "מטא" (חברת האם של פייסבוק) נמסר: "הסרנו גם את ההגבלות בדף זה, והתנצלנו בפני הלל נוייר על אי הנוחות שנגרמה לו. הפוסט שהוסר ישוחזר אחרי שהוסר בטעות".

לארגון מעמד משקיף ב"מועצת זכויות האדם של האו"ם", הפועלת מז'נבה. דף הפייסבוק של UN WATCH פועל משנת 2009, ויש לו 49 אלף עוקבים. יו"ר השדולה, המשפטן הבינלאומי הילל נוייר, מדווח בו על ליקויים בעבודת האו"ם, ובפרט של "מועצת זכויות האדם". הוא מביא למוסדות האו"ם על בסיס קבוע עדים שברחו או עונו על ידי משטרים טוטליטריים.

הילל נוייר, צילום: רויטרס

אולם בפייסבוק, כך מתברר, לא רואים בעין יפה את פעילות הארגון. המנכ"ל נוייר קיבל לפני כמה ימים אזהרה כי דף הפייסבוק שלו "נמצא תחת סיכון של אי-פרסום", משום שלטענת פייסבוק "המשיך להפר את הנורמות של הקהילה". לדברי נוייר, ב-12 שנות הפעלת דף הפייסבוק UN WATCH קיבלו התרעה אחת בלבד, וגם אז היה מדובר בפוסט שאין בו כל בעייתיות.

בקיץ 2021 נוייר העלה תמונה של ראשי הטאליבן לאחר כיבוש ארמון הנשיאות בקאבול, וכתב: "עתידות: בן אנד ג'ריס לעולם לא יכריזו חרם על הטאליבן". הפוסט, שקיבל תהודה רבה דווקא כציוץ בטוויטר, נמחק על ידי פייסבוק. "לא קיבלתי כל הסבר להודעה. פייסבוק גם לא השיבו לערעור שלי", אומר נוייר. במקום זאת, אומר נוייר, הועבר אליו איום שבו נכתב: "הילל נוייר, אתה עלול להפסיד, ואיש לא מעוניין בכך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...