ממשלת נורבגיה קנסה את גריינדר, אפליקציית ההיכרויות לגייז, בסכום לא מבוטל של 65 מיליון כתר (כ-7.6 מיליון דולר) בגין הפרת חוקי הפרטיות הנוקשים של האיחוד האירופי. מדובר בקנס הגבוה ביותר שהטילה רשות הגנת המידע הנורבגית מאז ומעולם. אף שנורבגיה אינה נמנית עם 27 המדינות החברות באיחוד האירופי, היא פועלת לרוב לפי חוקיו ומיישמת אותם.
הפרשה התחילה ב-2020, כאשר מועצת הצרכנות הנורבגית הגישה תלונה נגד גריינדר. לטענת המועצה, האפליקציה חדרה לפרטיות הגולשים בכך שהעבירה מידע עליהם לגורמי צד שלישי לטובת פעילות שיווקית. במידע שהועבר: מיקומי GPS, כתובות IP, גיל, מגדר והרגלי השימוש באפליקציה. כפועל יוצא, ייתכן מאוד שמידע על נטייתם המינית של משתמשי גריינדר הנמצאים בארון הופץ ברבים. עוד נמסר כי אף שהמשתמשים נדרשו לאשר את הסכם הפרטיות של גריינדר כדי לקבל גישה לאפליקציה, הם לא נשאלו אם הם מתירים להעביר את המידע האישי שלהם לגורמי צד שלישי לטובת פעילות שיווקית ו/או מסחרית. לפיכך, כך הוחלט, אישור הסכם הפרטיות מצד המשתמשים אינו תקף.
בתגובה להחלטה התקדימית אמר פין מירסטד, מראשי המועצה הנורבגית, כי הטלת הקנס "שולחת מסר ברור לכל החברות העוסקות במעקב מסחרי", בעוד גריינדר עצמה טענה כי הממצאים שעליהם מתבסס התיק נוגעים להסכם פרטיות ישן ולא מעודכן, ושהחברה שוקלת לערער על הקנס. "מאז ומתמיד הגנו על האינטרסים של המשתמשים שלנו, הקפדנו להגן על המידע האישי שלהם והטמענו בגריינדר כלי אבטחה מתקדמים רבים", טענה החברה. יהיה מעניין לראות אם הפסיקה הנורבגית תעודד מדינות נוספות לנקוט צעדים דומים נגד אפליקציית ההיכרויות המובילה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו