"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הוועדה לאסדרת הפעילות של הרשתות החברתיות התכנסה לראשונה
שר התקשורת לא עוצר • לאחר שהודיע על הקמת הוועדה ולאחר נסיעתו למרכז האו"ם בארה"ב, כינס השר לראשונה את חברי הוועדה שתדון בדרכים הנכונות לרסן את הרשתות החברתיות לאור השפעתן ההרסנית על בני הנוער • בפגישה הראשונה נכח גם מנכ"ל משרד המשפטים
| צילום: רויטרס
נלחמים בפייסבוק

הוועדה לאסדרת הפעילות של הרשתות החברתיות התכנסה לראשונה

שר התקשורת לא עוצר • לאחר שהודיע על הקמת הוועדה ולאחר נסיעתו למרכז האו"ם בארה"ב, כינס השר לראשונה את חברי הוועדה שתדון בדרכים הנכונות לרסן את הרשתות החברתיות לאור השפעתן ההרסנית על בני הנוער • בפגישה הראשונה נכח גם מנכ"ל משרד המשפטים

גיא לוי, טכנולוגיה
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הוועדה המיוחדת לבחינת האסדרה של פעילות הרשתות החברתיות בישראל יצאה היום (ה') לדרך בנוכחות שר התקשורת, יועז הנדל ומנכ"ל משרד המשפטים, ערן דווידי. הפגישה שהתקיימה במשרד התקשורת נכחו יו"ר הועדה, גב' לירן אבישר בן חורין - מנכ"לית משרד התקשורת, ד"ר מיכה גודמן, פרופ' קרין נהון, ד"ר תהילה שוורץ-אלטשולר, עו"ד רויטל סויד, מר זוהר לבקוביץ, מר אורי הרמן, ומרים סלע מרכזת הצוות.

חברי הוועדה מתכנסים, צילום: משרד התקשורת

בכתב המינוי של הוועדה נכתב, "בעשור האחרון ידע שוק השידורים שינויים מרחיקי לכת ובמסגרתו יותר ויותר משתמשים עברו לשימוש במודלים של פלטפורמות תוכן דיגיטליות, אשר הפכו במרוצת השנים האחרונות לכלי תקשורת והפצת מידע דומיננטיים בעלי היקף משתמשים גדול. עובדה זו הפכה את פלטפורמות אלו לבעלות השפעה ניכרת על הציבור ועל דעת הקהל ולשחקניות משמעותיות בשוק השידורים ובשוק התקשורת. סוגיות רבות הרלוונטיות לעולם השידורים המסורתי וביניהם, הגנה על קטינים מפני תכנים פוגעניים, אתיקה, הנגשה, חדשות והפצת מידע כוזב, מתעוררות גם בדיונים אודות הפצת תכנים בפלטפורמות תוכן דיגיטליות והצורך באסדרת התכנים בפלטפורמות אלו".

על פי תכנית הוועדה, צוות החברים בה יתייחס בעבודתו למספר סוגיות חשובות:

  1. המלצות בדבר החלת רגולצייה על פלטפורמות תוכן דיגיטליות וגיבוש עקרונות לרגולצייה אפקטיבית תוך בחינה השוואתית למגמות הקיימות במדינות שונות בעולם.
  2. המלצות בדבר אסדרת שאלת האחריות והשקיפות של חברות המהוות פלטפורמות תוכן דיגיטלי, לרבות ביחס למדיניות ולמנגנונים האלגוריתמיים של הפלטפורמות בתחומי העריכה והבקרה על התוכן.
  3. בחינת סוגיית השקיפות בקידום, סינון והסרת מנויים או תכנים המופצים בפלטפורמות תוכן דיגיטליות.

שר התקשורת יועז הנדלאמר: "ממשלת ישראל החליטה שהיא רוצה לעשות שינוי. בכל העולם, בפרט בארה"ב ואירופה הסוגייה הזו נמצאת על השולחן של המחוקקים ואנחנו כמדינה מובילה טכנולוגית יכולים להיות פורצי דרך בתחום. הרשתות החברתיות והפלטפורמות הדיגיטליות הביאו הרבה ברכה לעולם, אך לצד זאת ישנן סוגיות בעייתיות שטרם הוסדרו.

שר התקשורת יועז הנדל, צילום: משרד התקשורת

בעיות של שקיפות, חסימות ללא פיקוח, אחריות, שירות, אלגוריתם ועריכה הם רק חלק מהנושאים בתחום משרד התקשורת שהוועדה תעסוק ותבחן אותם. אנחנו יוצאים לדרך ומקווים שתוך זמן קצר יהיו בידינו ההמלצות הביניים כיצד להסדיר את פעילותן של הפלטפורמות, כחלק ממאמצי הממשלה בתחום״.

כתב המינוי של הוועדה חושף כי הצוות יפעל בנושא הזה בתיאום עם אנשי הוועדה להתאמת המשפט לאתגרי החדשנות והאצת הטכנולוגיה, ועדה שמינה סגן ראש הממשלה, גדעון סער לפני כשבועיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...