אחרי שהתגרש מאשתו מלינדה, המכות התדמיתיות לא מספיקות לנחות על טייקון הטכנולוגייה הענק ומייסד חברת מיקרוסופט ביל גייטס. תחקיר גדול של האינסיידר האמריקני, שמצוטט גם בהרחבה בלי התקשורת הבריטיים, מביא דברים של 4 עובדים שעבדו עם ביל גייטס לאורך השנים ואשר מתארים אותו כבריון גס רוח, רודף שמלות גם של נשים מבוגרות, מטרידן סדרתי של נשים ואדם שנהג להתעמר בעובדיו ולקלל אותם על בסיס יום יומי.
הטענות האחרונות מגיעות אחרי שכבר פורסם בהרחבה כי אישתו לשעבר, מלינדה, התנגדה לקשר של גייטס עם הפדופיל המורשע ג'פרי אפשטיין וכי לדבריה הקשר המתמשך עם אפשטיין, הוא שגרם לה להחליט להתגרש מבעלה.
על פי האינסיידר, המוניטין של ביל גייטס, כבוס מתעלל היה ידוע כבר בעת שהקים את מיקרוסופט עם שותפו ביל אלן בשנת 1975. מנהל בכיר לשעבר בחברה אמר לאינסיידר: "הוא היה צועק על העובדים וכל הזמן היה אומר כי זה הרעיון המז***ן הכי גרוע ששמעתי, אני ממש הייתי נמנע מפגישות איתו כי זה היה סבל". מקורות אחרים מסרו לאינסיידר את אותה צורת ההתנהלות וציינו כי "הוא היה מסתובב ומעליב את העובדים, צועק עליהם ומנצל את כוחו".
מריה קלוואה, חברת הנהלת מיקרוסופט בין השנים 2009-2015, אומרת על המעסיק לשעבר בגלוי דברים קשים מאד לעיכול. לדבריה "הוא היה מסתובב כל הזמן בתחושה שהוא האדם הכי חכם בחדר ושגם החוקים הרגילים כלל לא תופסים או חלים לגביו. הוא למשל לא רצה בכלל לשמוע הצעות מנשים ולא רצה לשמוע על העצמת המגוון בחברה. למשל כשמנהלות הציעו הצעות כאלו הוא היה מגיב בצעקות ואומר: 'את רוצה להרוס את החברה שלי?'".
אשתו לשעבר של גייטס, מלינדה גייטס, התקבלה לעבוד בחברה בשנת 1987 כאשר אז גייטס הציע לה לצאת איתו. אלא שמתברר כי גם אחרי נישואיו וגם לפני כן גייטס התנהל כל הזמן באופן שניתן להגדירו כלא מוסרי כלל. מעבר לעדויות על כך שנהג לפקוד את אזורי החשפנות והפורנו של בוסטון בעת שלמד בהרווארד, ישנן עדויות שגם אחרי נישואיו למלינדה הוא הציע לנשים בחברה לצאת איתו לדייטים. עובדת בקרן ההשקעות של גייטס סיפרה לאינסיידר כי "ביל הציע לי לצאת איתו לארוחת ערב אחרי שהשתתפו בקוקטייל מטעם קרן הצדקה". בעבר גם הגיע מייל של גייטס לניו יורק טיימס משנת 2006 בו הוא מציע לעובדת אחרת במייל 'תרצי לצאת איתי לארוחת ערב? אם לא נוח לך תמחקי את המייל'".
הקשר הזה עם נשים ממשיך כבר את המידע שחשף הסופר ג'יימס וואלס על ביל גייטס בביוגרפיה שכתב עליו בשנת 1992. אז סיפר וואלס כי "ביל גייטס, בהיותו בן 27, ניהל רומן עם אישה נשואה שהיתה מבוגרת ממנו ב-13 שנה. בעלה של האישה היה מנהל בחברת המחשבים אוסברון, אשר מירב הפעילות שלה הייתה מעבר לים. בעלי החברה אדם אוסבורן, נזף אז בגייטס שהגיב ואמר לי: 'תתעסק בעניינים שלך'". על פי הסופר "גייטס ערך מסיבות עירום והמשיך להתראות עם נשים גם כשכבר יצא לדייטים עם מלינדה".
בהקשר לכך סיפר כתב הרכילות בתחום הטכנולוגיה רוברט אקס קרינגלי, לאינסיידר כי "באירועים ביל תמיד היה שיכור ואף פעם לא ידעת אם הוא מאושר או שיכור לחלוטין. למשל בשנת 1988 הוא לקח מסוק לאתר סקי באלפים הצרפתיים לפגישה ומצאנו אותו שם שוכב שיכור על אישה בדשא, הצמד היה מכורבל יחד". דן גרייבס, מנהל ייצוא לשעבר בחברה מציין ש "בגלל הרומנים שלו עם נשים ביל לא ידע האם הוא יוכל להיות נאמן רק למלינדה והיא גם לא בהכרח שקלה להתחתן איתו. הם אפילו עשו הפסקה של שנה אחרי שהם הכירו".
מי שומר על השומרים? חולשת אבטחה התגלתה ביוניקורן הסייבר הישראלי
מיליון שיחות בשעה: כיצד צה"ל השתמש בטכנולוגיית הענן של מיקרוסופט בעזה
פרסומת | מקררים ומכונות כביסה מומלצים
חבר פרלמנט יצר צ'אטבוט בדמותו שייתן מענה לבוחריו - איך זה היה נראה בישראל?
הסייבר צומח, אבל מה עם כל השאר? תמונת מצב כוח האדם בהייטק הישראלי
דובריו של ביל גייטס הגיבו לפרסומים והגדירו את רובם כשקרים והגזמות. ביחס לבילויים בבוסטון אמר ביל גייטס עצמו בעבר כי "זה שהייתי שם באזור הפורנו והחשפנות לא אומר שביליתי באופן לא הגון רק קניתי שם פיצה". עוד עולה מהכתבה בעיתון היא העובדה שכלי תקשורת ועיתונאים אחרים ידעו כבר שנים רבות על האופי של גייטס אך פחדו לספר שמא מיקרוסופט תחרים אותם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו