גונבים מידע אישי ופרטי אשראי: אתר חדש מתחזה לדואר ישראל

מערך הסייבר הלאומי פרסם אזהרה מפני אתר המתחזה לדואר ישראל וגונב מידע בזמן ההקלדה • האתר מציג עמוד מזויף למעקב אחר משלוח והודעה שלפיה ניסיון המסירה נכשל • האתר נראה דומה מאוד לאתר הרשמי, אך מטרתו לגנוב פרטים

דואר ישראל. סגור. צילום: יהושע יוסף

מערך הסייבר הלאומי פרסם היום (רביעי) אזהרה מפני אתר המתחזה לדואר ישראל וגונב מידע בזמן ההקלדה. האתר מציג עמוד מזויף למעקב אחר משלוח והודעה שלפיה ניסיון המסירה נכשל ונדרש לאשר או לעדכן את הכתובת. על פי הודעת מערך הסייבר הלאומי, האתר נראה דומה מאוד לאתר הרשמי, אך מטרתו לגנוב פרטים אישיים ופרטי אשראי. בשיטה זו, המידע מועבר לתוקפים בזמן אמת. כלומר, גם אם לא לחצו על כפתור השליחה, ייתכן שהפרטים שהוקלדו נחשפו.

מערך הסייבר מזהיר: פישינג חדש, צילום: מערך הסייבר הלאומי

מוקדם יותר, משטרת ישראל פרסמה אזהרה מהודעות SMS מזויפות שהופצו החל משעות הבוקר ומתחזות להודעות רשמיות של המשטרה ומרכז קנסות התנועה. לפי ההודעה, ה-SMSים כוללות דרישה לתשלום קנס באמצעות קישור - ונועדו לגרום למסירת פרטים אישיים ופרטי אמצעי תשלום.

"אין להיכנס לקישור המצורף להודעה, אין למסור פרטים אישיים או פרטי אשראי, מומלץ למחוק את ההודעה באופן מיידי", הדגישה המשטרה. הציבור מתבקש לוודא כל דרישת תשלום רק בערוצים הרשמיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר