גם אתם קיבלתם? ההודעות המאיימות שהגיעו לאלפי ישראלים מאיראן

ישראלים רבים קיבלו הודעות SMS, בה נכתבו בעברית מסרים מאיימים • בהודעות קראו האקרים איראנים לשתף פעולה עם הרפובליקה האסלאמית ובדומה לאיומים קודמים, הוסיפו "בקרוב תראו את השמש בשמי הלילה" • במערך הסייבר מזהירים:

איראן מגבירה את המאמצים להוציא אל הפועל מתקפות סייבר. צילום: ENVATO

גל הודעות תעמולה איראניות בעברית שטף הלילה (בין שני לשלישי) אץ ישראל. גולשים מדווחים על קבלת הודעות SMS שקוראות לשתף פעולה עם איראן. מערך הסייבר כבר הזהיר בעבר מהודעות זדוניות שמטרתן לעורר בהלה, והמליץ בין היתר להתעלם מהודעות מסוג זה, לחסום את המספר ולסמן אותו כספאם.

ההודעה המאיימת שקיבלו המוני ישראלים, צילום: ללא

בהודעות נכתב בין היתר: "הרפובליקה האסלאמית של איראן מזמינה אתכם לשתף פעולה בתחום המודיעין. לשיתוף פעולה צרו קשר עם שגרירויות איראן במדינות שונות או עם אחד מפעילי הסייבר האיראנים באינטרנט".

ההודעה המאיימת שקיבלו המוני ישראלים, צילום: ללא

הודעות אחרות כללו: "כל הישראלים חייבים להקריב את עצמם למען ראש הממשלה. הוא לעולם לא יישפט או ייעצר. בית המשפט שלו הם (הטעות במקור) הצגה. כמעט שלוש שנים של מלחמה עקרה ואלפי הרוגי בשל אי-הבאת אדם אחד לדין".

ההודעה המאיימת שקיבלו המוני ישראלים, צילום: ללא

בהודעות נוספות נכתב: "הבטחנו לכם שבקרוב תראו כוכבים בשמי הלילה שאינם כוכבים.. בקרוב תראו את השמש בשמי הלילה אבל...", ו"אנחנו קונים את הסרטונים שלכם על מלחמת איראן נגד ישראל".

על פי הודעת מערך הסייבר הלאומי, המסרונים מכילים מסרים שמטרתם לייצר מניפולציה ולנסות לגרום לאזרחים להעביר מידע אישי לגורמים עוינים בהסוואה או להפחיד ולפגוע במורל. הדיווחים נבדקים ומתוחקרים על ידי המערך ומטופלים למציאת מקור ההפצה ולבלימת המשכה.

ההודעות נשלחו ממספרים בעלי שמות בדויים כמו IntelOp. "משטרת ישראל ומערך הסייבר הלאומי מזהירים כל העת מניסיונות איראנים לצוד אחר משתפי פעולה ברשת, ואף דווח על מקרים רבים של תפיסת משתפי פעולה, שלבסוף גם נעצרו והוגשו נגדם כתבי אישום".

רגעי הפגיעה בתל אביב // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

עוד מזכירים במערך הסייבר כי במקרה של קבלת הודעה מגורמים חשודים:

  • מתעלמים מההודעה ומוחקים אותה.
  • לא משתפים ולא מעבירים אותה הלאה.
  • לא לוחצים על קישורים לא מוכרים, גם אם ההודעה כוללת את שמכם או פרטים אישיים.
  • מדווחים על הודעות מסוג זה למוקד 119 של מערך הסייבר הלאומי.
  • לדיווח על אירוע סייבר/פישינג/פייק, חייגו למוקד 119 של מערך הסייבר הלאומי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר