"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צנח למקום ה-18: כמה שווה ביל גייטס - ולמה צלל בדירוג?
בעוד מניית מיקרוסופט שוברת שיאים הודות למהפכת ה-AI, המייסד המיתולוגי רושם שפל היסטורי בדירוג העושר העולמי • עם הון של כ-104 מיליארד דולר "בלבד", גייטס כבר לא חלק מהעשירייה הראשונה - והסיבה אסטרטגית
ביל גייטס. כבר לא האיש העשיר בעולם. צילום: AFP

צנח למקום ה-18: כמה שווה ביל גייטס - ולמה צלל בדירוג?

בעוד מניית מיקרוסופט שוברת שיאים הודות למהפכת ה-AI, המייסד המיתולוגי רושם שפל היסטורי בדירוג העושר העולמי • עם הון של כ-104 מיליארד דולר "בלבד", גייטס כבר לא חלק מהעשירייה הראשונה - והסיבה אסטרטגית

סתיו טבוך
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

האיש שהיה שם נרדף לתואר "האדם העשיר בעולם" במשך שני עשורים, משלים בשבועות האחרונים נסיגה מהצמרת הכלכלית. נכון להיום (שלישי), ביל גייטסצנח למקום ה-18 בדירוג המיליארדרים של פורבס- המיקום הנמוך ביותר שלו מזה למעלה מ-30 שנה.

למעשה, בשנת 2025 הוא יצא לראשונה מזה 34 שנים מהעשירייה הראשונה. בעוד ענקי הטכנולוגיה האחרים נהנים מזינוק מטאורי בעושרם -אילון מאסק(מקום 1, מעל 770 מיליארד דולר) ולארי פייג' (מקום 2, כ-276 מיליארד דולר), גייטס הולך בכיוון ההפוך.

הונו מוערך כעת ב-104.1 מיליארד דולר, פער עצום מהפסגה, ואפילו שותפו לשעבר, סטיב באלמר, משקיף עליו מלמעלה (מקום 9, 166 מיליארד דולר).

ביל גייטס, צילום: רויטרס

הנפילה של ביל גייטס: הסיבות לירידה בדירוג

מבט מעמיק על הנתונים חושף כי הצניחה בדירוג אינה מעידה על חולשה עסקית, אלא על מימוש אגרסיבי של אידיאולוגיה. הנה הגורמים המרכזיים שהובילו לשינוי, המבוססים על נתוני האחזקות העדכניים:

הסיבההסבר והשפעה
התנתקות ממיקרוסופטגייטס מחזיק כיום רק ב-1.3% ממניות החברה. רוב המניות נמכרו לגיוון התיק, ולכן הוא לא נהנה ישירות מהזינוק של החברה בתחום ה-AI.
המחיר הפילנתרופיהעברה שיטתית של סכומי עתק לקרן "ביל ומלינדה גייטס". מדדי 2026 מחשבים זאת כגריעה מיידית מהונו האישי.
אסטרטגיית היציאהמהלך מכוון לחלק את רוב ההון עד אמצע המאה. המיקום ה-18 בדירוג מאשר כי גייטס עומד בהבטחתו "לרדת ברשימה".

למה ביל גייטס בחר לחלק את ההון ולרדת ברשימה?

הבחירה של גייטס לרדת בדירוג העשירים אינה תוצאה של נסיבות חיצוניות, אלא מהלך אסטרטגי ומחושב הנובע מפילוסופיה של "התרוקנות". גייטס אינו רואה בהון הצבור נכס שיש לשמר לנצח או להוריש לשושלת משפחתית, אלא כלי עבודה שיש לו תאריך תפוגה.

הוא פועל מתוך הבנה עמוקה שכסף השוכב בחשבונות הבנק הוא משאב מבוזבז, ושמטרתו העליונה היא להמיר את השורות בדו"חות הפיננסיים לפתרונות מוחשיים כמו מיגור מחלות ופתרון משברי אקלים. מבחינתו, הירידה בדירוג היא לא סמל לחולשה פיננסית, אלא עדות לכך שההון מופנה סוף-סוף ליעדו האמיתי.

הירידה בדירוג היא מימוש מדויק של הבטחה שנתן גייטס ביולי 2022, אז צייץ בטוויטר את המשפט שהפך מאז לנבואה שמגשימה את עצמה: "במבט לעתיד, אני מתכנן לתת כמעט את כל ההון שלי לקרן. ארד למטה, ובסופו של דבר אצא לחלוטין מרשימת האנשים העשירים ביותר בעולם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...