"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מזרזיר לניו יורק: בני נוער בדואים ייצגו את ישראל בתחרות יזמות עולמית

הנערים יציגו מיזם שפיתחו במסגרת תוכנית NFTE של עמותת יוניסטרים - מערכת מבוססת AI שמונעת בזבוז מזון על ידי מעקב חכם, התראות על מוצרים חסרים ואף ייצור רשימת קניות

,עודכן
0השמעה
חניכי תוכנית NFTE של יוניסטרים שייצגו את ישראל בתחרות. צילום: יח"צ

בני נוער מהחברה הבדואית, חניכי תוכנית NFTE של עמותת יוניסטרים, בשיתוף בשיתוף חברת Energix, ייצגו את ישראל השבוע בתחרות היזמות הבינלאומית World Youth Entrepreneurship Challenge (WYEC) של תוכנית NFTE העולמית.

NFTE (Network for Teaching Entrepreneurship) היא תוכנית חד-שנתית המכשירה בני נוער מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית ליזמות עסקית וחברתית, ופועלת בכ-30 מדינות ברחבי העולם. במסגרת התוכנית, המתקיימת בשיתוף עם רשת עמל, מפתחים בני ובנות הנוער מיזמים במהלך לימודיהם בתיכון.

בני הנוער שייצגו את ישראל בתחרות היזמות הם תלמידי ביה"ס עמל זרזיר, בני 16-18, שהשתתפו בתוכנית בשנה האחרונה. חברי הקבוצה מגיעים מהחברה הבדואית, ומתגוררים בזרזיר, כפר חגאגרה וכעביה. את כרטיס הכניסה לתחרות הבינלאומית קיבלה הקבוצה לאחר שזכתה בקטגוריית NFTE בתחרות "מיזם השנה" 2025 של יוניסטרים. התחרות הבינלאומית מתקיימת בניו יורק ובמסגרתה יתמודדו הצעירים מול מאות רבות של בני ובנות נוער מכל רחבי העולם.

מתוך המיזם "BinGo",

חברי הקבוצה יציגו בתחרות אתמיזם "BinGo"הנועד למנוע בזבוז מזון, שאותו פיתחו בשנה האחרונה יחד עם המורה שלהם. המערכת שפיתחו הצעירים משלבת טכנולוגיית בינה מלאכותית, זיהוי ברקודים ועוזרת קולית חכמה, כדי ליצור פח אשפה שמנהל מעקב חכם אחרי המזון בבית, שולח התראות על מוצרים חסרים ויוצר רשימת קניות אוטומטית.

"עבדנו על BinGo במשך כשנה וחצי, משלב הרעיון ועד לפיתוח אפליקציה ותכנון אב טיפוס. במהלך התקופה עברנו שלבים של מחקר שוק, תכנון טכנולוגי, עיצוב ממשק משתמש, וכתיבת תוכנית עסקית מלאה", מספרים בני הנוער.

הם מוסיפים כי הרעיון הגיע בעקבות מודעות לערימות גדולות של זבל שמייצרים מידי שנה משקי הבית. לדבריהם, עקב יוקר המחייה נוצר מצב שבו צריך לבדוק היכן מצמצמים את הבזבוז ועל הדרך גם שומרים על הסביבה. "אנחנו מאמינים שהבעיה הזו היא גלובלית ומעסיקה לא מעט אנשים גם ברחבי העולם, ולכן הטכנולוגיה שאנו מפתחים עשויה להתפתח בישראל ובעולם", הם אומרים.

יפעת בכור, מנכ"לית עמותת יוניסטרים: "מדובר בבני נוער מוכשרים ונחושים מאד, שעבדו במשך כל השנה יומם וליל כדי להביא לפיתוח חכם, משמעותי ונכון ברמה הגלובלית. האפשרות לתת לאלפי בני ובנות נוער מכלל המגזרים בחברה הישראלית את הכלים והמיומנויות שיעניקו להם קו זינוק שווה להצלחה בחיים, לחלום בגדול ולהבין את הפוטנציאל שבהם, לפגוש את מיטב המוחות ואנשי ההייטק והעסקים בישראל, וגם לייצג את ישראל בעולם ולגעת ביזמות באופן ממשי - היא משמעותית ביותר לא רק עבורם, אלא עבור המשך הצמיחה והחוסן של ישראל כולה. אנו גאים בהם מאוד ומאחלים להם הצלחה והנאה גדולה בתחרות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר