בין אם במטבח הביתי או במסעדה, אחת הבעיות הגדולות ביותר בעולם הבישול היא השחזת הסכינים, כדי לחתוך את האוכל בצורה נקייה ולמנוע את מעיכתו, וכדי שהסכין לא "תחליק" עליו ותחתוך אותנו.
כאן נכנסת סכין השף של חברת seattle Ultrasonic. מדובר בסכין שמופעלת על ידי רטט במהירות של כ־40 אלף תנודות לשנייה. מנגנון זעיר בידית גורם ללהב לרעוד בצורה בלתי נראית שאינה מורגשת ביד או באוזן. הרטט הזה מייצר חיתוך נקי ומדויק כמעט ללא התנגדות, ומאפשר לעבור דרך מזונות קשים ופריכים בלי למעוך אותם.
לא מדובר בסכין מסרט מדע בדיוני שתחתוך את קרש החיתוך, אבל בלחיצת כפתור אפשר לייצר חתכים מדויקים בלחם רך, גבינות, עגבניות, בשר ואפילו בצק קפוא בלי להתאמץ. הטכנולוגיה מבוססת על גלי הקול שמפחיתים את החיכוך בין הלהב למזון, ולכן נוצר אפקט נונ-סטיק ששומר על הסכין נקייה ועל הנוזלים באוכל.
מחיר הסכין הוא 1,300 שקלים ללא משלוח, כך שלא מדובר בסכין זולה בכלל. האם הייתם מכניסים אותה למטבח שלכם?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו