"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פרצת אבטחה עצומה בג'ימייל: מאות מיליוני חשבונות בסכנה - כך תשמרו על עצמכם
183 מיליון פרטים סודיים של משתמשי שירות הדוא"ל של גוגל דלפו לרשת • מומחי סייבר מסבירים: זה מה שהמשתמשים חייבים לעשות כעת
אפליקציית ג'ימייל. צילום: רויטרס

פרצת אבטחה עצומה בג'ימייל: מאות מיליוני חשבונות בסכנה - כך תשמרו על עצמכם

183 מיליון פרטים סודיים של משתמשי שירות הדוא"ל של גוגל דלפו לרשת • מומחי סייבר מסבירים: זה מה שהמשתמשים חייבים לעשות כעת

מערכת טכנולוגיה ומדע היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרצת אבטחה חדשה נחשפה ומסכנת מאות מיליוני משתמשים ברחבי העולם: על פי הדיווחים, כ-183 מיליון חשבונות אימייל וסיסמאות מאומתות של ג'ימייל דלפו לרשת. הנתונים נוספו למאגר "Have I Been Pwned (HIBP)" של מומחה הסייבר טרוי האנט, המאפשר לגולשים לבדוק אם פרטיהם נכללו בדליפה.

על פי הדיווחים, המידע שנחשף כולל כתובות אתרים, אימיילים וסיסמאות שנאספו משילוב של "stealer logs" - תוכנות זדוניות שגנבו פרטים ממחשבים נגועים וממאגרי "credential stuffing", המשמשים האקרים לחדירה לחשבונות נוספים.

בדיקה העלתה כי כ-8% מהנתונים שנחשפו הם חדשים וטרם הופיעו בדליפות קודמות - כלומר, כ-16 מיליון כתובות אימייל וסיסמאות חדשות נגנבו לאחרונה. חלק מהן שייכות לחשבונות ג'ימייל פעילים.

מומחי סייבר מזהירים כי משתמשים חייבים להחליף סיסמאות באופן מיידי, להפעיל אימות דו-שלבי ולהימנע משימוש חוזר בסיסמאות באתרים שונים. גוגל הבהירה בעבר כי היא ממליצה על בדיקות אבטחה תקופתיות והפעלת שכבות הגנה נוספות לכל המשתמשים.

מגוגל נמסר: "הדיווחים על ׳פרצת אבטחה׳ ב-Gmail הפוגעת במיליוני משתמשים אינם מדויקים ואינם נכונים כלל. מחבר הדיווח המקורי עצמו הבהיר זאת. אי-הדיוקים נובעים מפרשנות שגויה של עדכונים שוטפים במאגרי נתונים של גניבת פרטי גישה, הידועים כפעילות infostealer, שבה תוקפים משתמשים בכלים שונים לאיסוף פרטי גישה - ולא במתקפה ממוקדת אחת על אדם, כלי או פלטפורמה ספציפיים. אנו מעודדים משתמשים לפעול בהתאם להמלצות האבטחה המקובלות כדי להגן על עצמם מפני גניבת פרטי גישה, כגון הפעלת אימות דו-שלבי (2-Step Verification), שימוש במפתחות גישה (Passkeys) כחלופה חזקה ובטוחה יותר לסיסמאות, ואיפוס סיסמאות כאשר הן נחשפות במאגרים רחבי היקף מסוג זה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...