רוצים שם משתמש נדיר לחשבון ה-X שלכם? עכשיו זה אפשרי

הרשת מקצה שמות ישנים שלא היו פעילים זמן רב ללא עלות עבור מנויי פרימיום • במקביל נפתח שוק לשמות מועדפים כמו "Tom" או "Pizza" • איך זה עובד וכמה זה יעלה לכם? כל הפרטים

מקור הכנסה חדש. חשבון ה-X של אילון מאסק. צילום: מתוך X

X החלה בשבועות האחרונים להקצות מחדש שמות משתמש ישנים שלא היו פעילים זמן רב, כך שמנויי פרימיום יכולים כעת לקבל אותם ללא עלות נוספת. במקביל, השיקה X שוק ייעודי לשמות פרופיל שאינם בשימוש, שבו מנויים יכולים לרכוש שמות נדירים.

חלק מהשמות המוצעים למכירה קיימים כבר כמעט 20 שנה, מאז שהחברה החלה את פעילותה, ואחרים חדשים אך קליטים, פופולריים ומבוקשים מאוד.

בשוק מחולקים השמות לשני סוגים: מועדפים ונדירים. שמות מועדפים כוללים שמות מלאים או ביטויים שמורכבים ממספר מילים. מנויים זכאים יכולים לבקש שם כזה ללא עלות נוספת ולקבל תשובה תוך שלושה ימים. אם המנוי פג, השם חוזר לחשבון המקורי - והשם מוקפא עד ש-X תחליט להציעו שוב. החברה מסרה כי ייתכן שבעתיד תאפשר גם מכירה או הפניה מחדש של שמות מועדפים.

"צריך לחזור למחזר נכסים לא פעילים". אילון מאסק, צילום: רויטרס

שמות נדירים כוללים כתובות קצרות או ייחודיות, כמו "Tom" או "Pizza", והגישה אליהם מותנית בהזמנה או בהשתתפות בסבב הצעות. המחירים מתחילים מ-2,500 דולר ועשויים להגיע ליותר משבע ספרות אם הביקוש גבוה במיוחד. לאחר הרכישה, שם משתמש נדיר נשאר ברשות הרוכש גם אם מנוי הפרימיום שלו מסתיים.

מנויים יכולים לעיין בכתובות לא פעילות באמצעות X Handle Marketplace, להגיש בקשות ולהמתין לאישור. החברה לא חשפה את המספר הכולל של הכינויים הלא פעילים, אך ציינה שמיליונים התגלו.

אילון מאסק, שרכש את טוויטר תמורת כ-44 מיליארד דולר ושינה את שמה ל-X, הסביר כי "צריך לחזור למחזר נכסים לא פעילים". אנליסטים ציינו כי מכירת שמות משתמש קצרים או קלים לזכירה יכולה להוות מקור הכנסה חדש לחברה שאינו תלוי בפרסום.

שוק הכינויים מצטרף לשינויים אחרים במודל ההכנסות של X, כולל הרחבת מודל הפרימיום ואפשרויות אימות עסקי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר