סופר מריו. האם נגנב מידע רגיש?. צילום: AFP

משחקי נינטנדו הבאים נחשפו? האקרים טוענים לפריצת ענק

קבוצת האקרים בשם Crimson Collective טוענת כי הצליחה לפרוץ למערכות נינטנדו ולגנוב למעלה מ-570 גיגה-בייט של נתונים פנימיים, הכוללים לכאורה מידע רגיש על משחקים שטרם הוכרזו

קבוצת האקרים בשם Crimson Collective טוענת כי הצליחה לפרוץ למערכות נינטנדו ולגנוב יותר מ-570 גיגה-בייט של נתונים פנימיים, הכוללים לכאורה מידע רגיש על משחקים שטרם הוכרזו. אם יתברר כי מדובר באירוע אמיתי, זו עשויה להיות אחת הפריצות הגדולות בתולדות החברה היפנית. נכון לעכשיו המידע לא אומת.

לפי המשתמש Hackman ברשת X (לשעבר טוויטר), תמונות שפורסמו ברשתות מציגות רשימות תיקיות שההאקרים טוענים כי נחשפו בפריצה, ובהן קבצי עיצוב גרפי, נתוני הפקה ובדיקות ביצועים. Crimson Collective רמזה כי ברשותה גישה לחומרים הנוגעים למשחקים חדשים שטרם פורסמו.

הקבוצה אינה זרה לנינטנדו: היא כבר לקחה אחריות על השחתת אתר החברה בספטמבר 2025 ועל פריצה למאגרי GitHub של חברות כמו Red Hat ו-Claro Colombia.

נינטנדו נפגעה בעבר ממספר פריצות גדולות, הבולטת שבהן הייתה באוקטובר 2024, אז נחשף מידע נרחב ממשחקי Pokémon Legends: Z-A וממשחקי דור עשירי פוטנציאליים, בפרשה שכונתה Teraleak. גם בשנת 2020 דווחה פריצה ל-160 אלף חשבונות Switch אם כי ללא דליפת פרטי אשראי.

נינטנדו לא אישרה את הדיווחים, ולא ברור אם אכן התרחש אירוע אבטחה או שהמידע שפורסם הוא חלק ממבצע זיוף מתוחכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...