הרשות הסינית לרגולציה בשוק (SAMR) הורתה על ביצוע ריקול של 116,887 מכוניות שיאומי SU7 שיוצרו בין 6 בפברואר ל-30 באוגוסט 2024, בעקבות גילוי פגם בתוכנת הסיוע לנהג ברמה 2 של הרכב.
"במצבים מסוימים בכבישים מהירים, המערכת לא זיהתה או הגיבה לתרחישים קיצוניים, מה שהגביר את הסיכון לתאונה אם הנהג לא היה משתלט על ההגה מיד", הצהירה הרשות. הרגולטור קבע כי המערכת החצי-אוטונומית "מגדילה את הסיכון להתנגשות אם הנהג לא מתערב בזמן", דבר שכאמור שהוביל להחלטה על הריקול הנרחב.
הריקול הוכרז בעקבות תאונה קטלנית שהתרחשה במרץ, בה מכונית SU7 שנסעה במצב "ניווט אוטומטי" פגעה במעקה בטיחות בכביש מהיר, עלתה באש וגרמה למותם של שלושה נוסעים. החוקרים מצאו שהרכב זיהה מכשול, השמיע אזהרה והחזיר את השליטה לנהג שניות ספורות לפני ההתנגשות. תמונות של המכונית הבוערת הופצו ברשתות החברתיות הסיניות ועוררו דיון על טענות השיווק בנוגע לטכנולוגיית נהיגה אוטומטית, שריפות סוללות וקלות פתיחת הדלתות במצבי חירום.
תגובת שיאומי: עדכון מיידי
שיאומי הגיבה תוך שעות ספורות להודעת הרגולטור. "צוות התוכנה שלנו ישחרר את התיקון באופן מיידי, בטיחות המשתמשים היא בראש סדר העדיפויות שלנו", אמרה החברה בפוסט ב-Weibo. יצרנית הרכב התחייבה לספק עדכון אלחוטי חינם לכל רכב שנפגע, כך שהבעלים לא יצטרכו להגיע לסוכנויות. כל נהג יקבל הודעת טקסט המסבירה כיצד ומתי להוריד ולהתקין את התיקון.
Xiaomi SU7 Crash Kills 3 in China Amid Autopilot Concerns
— Clash Report (@clashreport) April 2, 2025
A deadly accident involving a Xiaomi SU7 electric vehicle in autopilot mode occurred on March 29 in Tongling, China, killing three university students.
• The SU7 was in Navigate on Autopilot (NOA) mode, traveling at 116… pic.twitter.com/ZpxH9UbkvL
כניסה מוצלחת לשוק הרכב החשמלי
ה-SU7, שהושק במרץ 2024, סימן את כניסתה של שיאומי לתחום הרכב החשמלי כחלק מהתקדמותה מעבר לסמארטפונים ומוצרי אלקטרוניקה. עד יולי, החברה סיפקה יותר מ-300,000 יחידות, על פי המרכז הסיני לטכנולוגיה ומחקר בתחום הרכב. מאז השיקה החברה את רכב השטח YU7 והודיעה על תוכניות לדגם בעל טווח נסיעה מורחב בשם YU9.
יכולת הנהיגה החכמה הפכה לנקודת מכירה מרכזית בשוק הרכב החשמלי הצפוף של סין, שבו יצרניות רכב וחברות טכנולוגיה השקיעו סכומים אדירים בפיתוח סיוע לנהג. מרוץ הרכב החכם מתחמם והיריבות חוששות שעדכוני שיאומי עלולים להפוך את שוק המכוניות הסיני על פיו.
על פי הנחיית SAMR, עדכון התוכנה חייב להגיע לכל רכבי SU7 שיוצרו לפני 30 באוגוסט 2024. הסוכנות הודיעה כי תפקח על היישום וקראה לנהגים להישאר ערניים גם לאחר התקנת העדכונים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו