"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האקרים שיתקו את יגואר: החולשה הנסתרת של תאגידים גדולים
קבוצת הפצחנים "עכביש מפוזר" השביתה לאחרונה את ייצור הרכבים של החברה הבריטית של רכבי יוקרה • מומחי סייבר ישראלים מזהירים: חברות ותיקות עם מערכות מורכבות הן מטרה מועדפת למתקפות סייבר • "די בפרצה אחת קטנה כדי לשתק מערך שלם"
דגם Type 00 החדש של יגואר. צילום: Jaguar

האקרים שיתקו את יגואר: החולשה הנסתרת של תאגידים גדולים

קבוצת הפצחנים "עכביש מפוזר" השביתה לאחרונה את ייצור הרכבים של החברה הבריטית של רכבי יוקרה • מומחי סייבר ישראלים מזהירים: חברות ותיקות עם מערכות מורכבות הן מטרה מועדפת למתקפות סייבר • "די בפרצה אחת קטנה כדי לשתק מערך שלם"

רועי בית לוי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מתקפת סייבר השביתה בשבוע שעבר את מפעל הייצור של יצרנית הרכב הבריטית יגואר לנד רובר, אחת מיצרניות הרכב הגדולות בבריטניה. מערכות המחשב של החברה נפגעו, מה שגרם להשבתת פסי ייצור ולעיכובים באספקת רכבים. בשל כך, עובדים במספר אתרים התבקשו שלא להגיע לעבודה עד להודעה חדשה.

מאחורי המתקפה עומדת קבוצת ההאקרים "עכביש מפוזר" (Scattered Spider), שנחשבת כיום לאחת הקבוצות הפעילות המתוחכמות ביותר בעולם. הקבוצה הייתה אחראית בחודשים האחרונים לפריצות לרשת M&S, לרשת Co-op ולבית הכלבו הרודס - מתקפות שגרמו להשבתות תפעוליות ארוכות.

במתקפות אלו הושבתו מערכות הזמנות ותשלומים, נגרמו הפסדים כלכליים משמעותיים, ונחשף מידע אישי של מיליוני לקוחות.

האקרים (אילוסטרציה). גרמו להשבתות תפעוליות ארוכות, צילום: Getty Images

הבחירה במטרות הללו איננה מקרית. חברות ותיקות מתאפיינות במערכות מחשב מורכבות מאוד, שנבנו והורכבו שכבה על שכבה לאורך שנים. מערכות כאלו כוללות לעיתים חיבורים ישנים, שרתים שאיש כבר לא עוקב אחריהם ותשתיות שקשה למפות במלואן.

עבור ההאקרים מדובר במגרש משחקים אידיאלי - קשה לאבטח מה שאינך יודע שהוא בכלל קיים. במקרים כאלה די בפרצה אחת קטנה כדי לשתק מערך שלם.

אביב הוקר. "מיפוי בזמן אמת מאפשר לזהות נקודות תורפה לפני שהן מנוצלות", צילום: נועה גוטמן

חברת Faddom הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה למיפוי מיידי של כלל מערכות השרתים בארגון, מציגה גישה שונה להתמודדות עם בעיות מהסוג הזה. "אנחנו אוהבים להגדיר את הפתרון שלנו כמו MRI לשרתים", אומר אביב הוקר, מייסד-שותף בחברה.

"המיפוי בזמן אמת מאפשר לזהות נקודות תורפה לפני שהן מנוצלות", הוא מסביר. "אבל לא פחות חשוב - ברגע שמתרחשת מתקפה, הארגון יודע מיד איזה שרת נפרץ. כך אפשר לבודד רק את השרת הפגוע, להמשיך לפעול כמעט כרגיל, ולמנוע מצב שבו כל המערכות מושבתות".

מיליארדי דולרים בשנה

הנזקים הכלכליים של מתקפות סייבר מהסוג הזה נמדדים כבר במיליארדי דולרים בשנה. לכן, לצד ההגנות הטכנולוגיות, גם עולם הביטוח נכנס לתמונה. שחר מועלמי, מנכ"ל Lamda Broking Group, שמתמחה בביטוח סיכונים מיוחדים וביטוחי סייבר, מסביר כי "חברות מבינות היום שהסיכון הוא לא רק טכנולוגי, אלא עסקי".

"ביטוח סייבר מאפשר להן לקבל רשת ביטחון - כיסוי להוצאות שיקום מהיר וניהול אירוע, שיפוי בגין אבדן הכנסות, תשלום כופר, ותביעות, קנסות וחקירות רגולטוריות כשהן ניצבות מול אירוע שעשוי לשתק את הפעילות", הוא מוסיף.

שחר מועלמי. "הסיכון הוא לא רק טכנולוגי, אלא עסקי", צילום: רמי זרנגר

המתקפה על יגואר אינה מקרה בודד, אלא חלק ממגמה עולמית. עבור תאגידים ותיקים, מערכות מידע מורכבות הופכות לנקודת תורפה שמאפשרת לארגוני פשיעה דיגיטליים לשתק תהליכי ייצור ולגרום להפסדים של מיליונים בתוך זמן קצר. השאלה כבר אינה אם תתרחש מתקפה, אלא איך הארגון יצליח לבלום אותה בזמן ולחזור לפעילות מבלי לקרוס כלכלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...