"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תקלה אחרי האקזיט: לקוחות base44 דיווחו כי אפליקציות קרסו ונתונים נמחקו
משתמשים התלוננו על שירותי החברה של מאור שלמה, שנרכשה לאחרונה על ידי WIX תמורת 80 מיליון דולר • בעלי עסקים טוענים כי איבדו נתונים קריטיים • לאחרונה דיווחו חוקרי סייבר של Wiz חשפו כי ניתן היה לגשת לאפליקציות פרטיות בפלטפורמה ללא הרשאה • החברה: "המידע ישוחזר, הכל יחזור לשגרה"
מאור שלמה, המייסד של base44. צילום: יח"ץ

תקלה אחרי האקזיט: לקוחות base44 דיווחו כי אפליקציות קרסו ונתונים נמחקו

משתמשים התלוננו על שירותי החברה של מאור שלמה, שנרכשה לאחרונה על ידי WIX תמורת 80 מיליון דולר • בעלי עסקים טוענים כי איבדו נתונים קריטיים • לאחרונה דיווחו חוקרי סייבר של Wiz חשפו כי ניתן היה לגשת לאפליקציות פרטיות בפלטפורמה ללא הרשאה • החברה: "המידע ישוחזר, הכל יחזור לשגרה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

תקלה חמורה פגעה הלילה (רביעי) את Base44, פלטפורמת ה-"Vibe Coding" הישראלית שפותחה על ידי היזם מאור שלמהושנרכשה לאחרונה בידי Wix תמורת 80 מיליון דולר- כך על פי דיווח של אתר גיקטיים.

משתמשים רבים דיווחו כי האפליקציות שבנו באמצעות הכלי קרסו, וחלק מהנתונים שאוחסנו בהן נעלמו לחלוטין. על פי הדיווח, התקלות עוררו בהלה בקרב משתמשים - בהם בעלי עסקים שהסתמכו על המערכת לניהול פעילותם.

מחיקת דאטה וקריסת אפליקציות

במהלך היממה האחרונה הציפו עשרות משתמשים את ערוצי התמיכה של Base44 ואת קבוצות הפייסבוק והסלאק הרשמיות של השירות. הדיווחים כללו הודעות שגיאה מסוג 502 - המעידות על תקלה בצד השרת - בעיות בהתחברות לחשבון באמצעות גוגל, ומחיקת מידע שהוזן לאפליקציות.

על פי הדיווח, ב-Base44 מנסים להרגיע את המשתמשים והבטיחו כי המידע ישוחזר.

base44, צילום: צילום מסך

לצד התקלה הנוכחית, יש לזכור כי הפלטפורמה סבלה לאחרונה גם מחשיפת אבטחה חמורה. חוקרי חברת Wiz, יוניקורן הסייבר הישראלי שנמכר לגוגל, פרסמו בחודש יולי כי הצליחו לגשת לאפליקציות שנבנו בבייס44 מבלי שהייתה להם הרשאה.

מעבר לכך, החוקרים הצליחו לעקוף את מנגנון האבטחה המרכזי (SSO) ולהוסיף "מנהלים" חדשים לאפליקציות פרטיות. המשמעות: מי שהיה מנצל את החולשה – יכול היה להשתלט על יישומים המכילים מידע עסקי רגיש ואף נתונים אישיים של משתמשים.

WIX. רכשה את base44 תמורת 80 מיליון דולר, צילום: רויטרס

מה זה בכלל "Vibe Coding"?

Base44 היא חלק מגל כלים חדשים בתחום פיתוח התוכנה המכונה "Vibe Coding" - פיתוח אפליקציות באמצעות פקודות טקסט פשוטות (פרומפטים), במקום כתיבת קוד מסובך. כך, גם אנשים ללא רקע טכנולוגי יכולים לבנות אפליקציות במהירות. עם זאת, החיסרון הבולט הוא הסתמכות על תשתיות של צד שלישי, שלעיתים אינן כוללות מנגנוני גיבוי ואבטחה מתקדמים.

בינתיים, אלפי המשתמשים של Base44 ברחבי העולם ממתינים לראות אם ההבטחות לשחזור מהיר יתממשו, או שמא מדובר בסימן ראשון לכך שהכניסה המואצת לעולם ה"קוד באמצעות טקסט" דורשת יותר יציבות ותשתיות בוגרות ממה שדמיינו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...