"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לחיי החממות שבדרך: מכרז חדש של רשות החדשנות יקדם טכנולוגיות עתירות סיכון

המכרז יעודד הקמת שלוש חממות יזמות בענפי השבבים, הדיפנס-טק והרובוטיקה • עד 40 מיליון שקל יחולקו לכל חממה חדשה • מומחה עונה על השאלות המרכזיות למי שמעוניינים להצטרף למהלך

,עודכן
0השמעה
חממה טכנולוגית (אילוסטרציה). מתמקדים בטכנולוגיות שבהן נדרש ידע עמוק ומימון נרחב. צילום: נוצר באמצעות בינה מלאכותית - גרוק

רשות החדשנותיצאה לאחרונה לדרך עם הליך תחרותי חדש להקמת שלוש חממות טכנולוגיותבתחומי הדיפ-טק, במטרה לעודד את צמיחת ההייטק הישראלי ולחזק את מעמדה של ישראל כמעצמת חדשנות גלובלית. החממות שייבחרו יתמקדו בטכנולוגיות עתירות סיכון שבהן נדרש ידע עמוק, מימון נרחב ושכיום בישראל מתמקדות בהן חברות מעטות בלבד.

בעזרת עו"ד סטיבן ברק רוזן, שותף במחלקת ההייטק במשרד עמית פולק מטלון המתמחה בהקמה וליווי של חממות טכנולוגיות ומיזמי הייטק, נשיב על כמה מהשאלות המרכזיות שעולות סביב ההליך החדש שפרסמה רשות החדשנות.

עו"ד סטיבן ברק רוזן. "תהליך תחרותי, אך כזה שמתגמל חשיבה אסטרטגית, שיתופי פעולה ויכולת ביצוע",צילום: אייל טואג

מה מטרת המכרז החדש של רשות החדשנות?

"המכרז הוא חלק מתוכנית החממות של רשות החדשנות, שמטרתה לעודד יזמות והקמה של מיזמים חדשים, במיוחד בתחומים שבהם לישראל יש פוטנציאל להפוך למובילה עולמית. התוכנית תומכת בהעברת ידע טכנולוגי פורץ דרך מהאקדמיה לשוק, ומחזקת את האקוסיסטם החדשני בתחומים כמו ביוקונברג’נס (bioconvergence), שבבים, ביטחון, אגרי-פוד ורובוטיקה. חשוב לציין שהרשות פתוחה גם להצעות בתחומים נוספים".

איזה סוג של תמיכה כספית מקבלות החממות שייבחרו?

"כל חממה שתיבחר תקבל מענקים מצטברים של עד 40 מיליון שקל לאורך תקופת זיכיון של חמש שנים. המענקים מכסים עד 70% מהוצאות התפעול וההשקעות בשנים הראשונות, ויורדים בהדרגה ל-50% בשנה החמישית. בנוסף, החממות יכולות לשלב מענקי ממשלה נוספים לטובת השקעות במיזמים בשלבים שונים - משלב הרעיון ועד לסבב גיוס A".

חממה טכנולוגית (אילוסטרציה). המכרז פתוח לקבוצות ולגופים עם יכולות טכנולוגיות ועסקיות מוכחות,צילום: Gettyimages

מי יכול להגיש הצעה, ואיך מתבצע תהליך הבחירה?

"המכרז פתוח לקבוצות ולגופים עם יכולות טכנולוגיות ועסקיות מוכחות. ההערכה כוללת בחינה של איכות ההצעה, ניסיון בעלי המניות, הערך המוסף של הצוות, תוכנית עסקית ומקורות מימון. זהו תהליך תחרותי, אך כזה שמתגמל חשיבה אסטרטגית, שיתופי פעולה ויכולת ביצוע".

למה כדאי למשקיעים וליזמים להתעניין במכרז הזה?

"מדובר בהזדמנות נדירה לשתף פעולה עם ממשלת ישראל בהובלת חדשנות טכנולוגית. התמיכה הכספית משמעותית, התחומים בעלי השפעה רחבה, והתוכנית בנויה כך שתעודד מסחור אמיתי של טכנולוגיות. עם צוות נכון וחזון ברור, ניתן לבנות מיזמים שיצליחו לא רק בישראל אלא גם בזירה הבינלאומית".

האם אפשר לגשת למכרז לבד, או שחייבים שותפים? ואם כן - איך מוצאים כאלה?

"אפשר לגשת לבד, אבל בפועל רשות החדשנות מעדיפה קבוצות שמאגדות יכולות משלימות: ידע טכנולוגי, ניסיון עסקי, יכולת השקעה ועוד. הניקוד במכרז מושפע מאוד מאיכות השותפים. מהניסיון שלנו בליווי גופים שניגשו למכרז חממות בעבר ועברו בהצלחה את שלב הבחירה, חשוב שהקבוצה תאתר שותפים מתאימים, תיישר אינטרסים ותבנה הצעה אפקטיבית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר