"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ספוטיפיי בעין הסערה: מאות פודקאסטים למכירת סמים התגלו באפליקציה

תחקיר של CNN חשף פודקאסטים פיקטיביים שפרסמו מכירת אופיואידים ללא מרשם • חלק מהתכנים נשארו באוויר במשך חודשים • מומחים: "התפתחות הבינה המלאכותית מקלה על יצירת תוכן מזויף" • דובר ספוטיפיי: "פועלים ללא הרף לאיתור והסרת תכנים מפרים"

,עודכן
0השמעה
ספוטיפיי (אילוסטרציה). צילום: יוני מנר

ענקית המוזיקה והפודקאסטים ספוטיפיי נקלעה לסערה השבוע לאחר שנחשף מאות פודקאסטים מזויפים שהשתמשו בפלטפורמה הפופולרית כחזית לשיווק ומכירת סמי מרשם באופן בלתי חוקי.

לפי דיווח של Business Insider ביום חמישי, ספוטיפיי הסירה בחופזה כ-200 פודקאסטים שפרסמו מכירת אופיואידים וסמים אחרים. אולם הסערה לא הסתיימה בכך - CNN חשף היום (ראשון) עשרות פודקאסטים מזויפים נוספים שעדיין זמינים בפלטפורמה.

הפודקאסטים המזויפים הציגו שמות כמו "הזמן קודאין אונליין בבית מרקחת בטוח בלואיזיאנה" או "הזמן קסנקס 2 מ"ג אונליין במבצע מיוחד לעונת חג המולד". למרות הבוטות, מערכת הסינון האוטומטית של ספוטיפיי לא איתרה אותם, וחלקם נשארו באוויר במשך חודשים.

מומחי בטיחות מזהירים כי התופעה עלולה ליצור בעיות קשות לחברה בתקופה שבה ממשל טראמפ מחמיר את המאבק במכירת סמים מקוונת.

על פי הדיווחים, רבים מהפודקאסטים הכילו "קול ממוחשב" ונמשכו פחות מדקה, וחלקם אפילו קצרים מ-10 שניות. חלק מהפרקים לא הכילו כל שמע. ההתפתחויות בתחום הבינה המלאכותית האיצו את התופעה באמצעות הנגשת כלים ליצירת קול וטקסט-לדיבור, מה שמקל על יצירת פודקאסטים מזויפים במהירות.

ספוטיפיי (אילסטרציה). אין לה מוטיבציה חזקה לרדוף אחר כל הפודקאסטים המפרים את הנחיותיה,צילום: רויטרס

קייטי פול, מנהלת הארגון הלא-ממשלתי Tech Transparency Project, אמרה ל-CNN כי לספוטיפיי אין בהכרח מוטיבציה חזקה לרדוף אחר כל הפודקאסטים הללו המפרים את הנחיותיה. רוב הפלטפורמות החברתיות נהנות מהגנת החוק האמריקני, שלא מטיל עליהן אחריות לתוכן שמעלים משתמשים. היא הוסיפה כי אפילו אם ספוטיפיי תנסה לבצע מבצע ניקוי נרחב, היא עשויה להתקשות להקדים את התופעה, שכן "פורמט הקול מקשה מאוד על פעולות מודרציה".

לא ברור כמה משתמשי ספוטיפיי נחשפו לפודקאסטים המזויפים, אך דווח כי הם הופיעו בתוצאות החיפוש העליונות עבור תרופות מרשם שונות - חיפושים שייתכן שבוצעו על ידי משתמשים שחיפשו מידע בריאותי לגיטימי.

דובר ספוטיפיי מסר לאתר Ars Technica כי כל הפודקאסטים המזויפים שדווחו על ידי כלי התקשורת הוסרו, אך לא תהייחב באופן ברור לגבי הסיכון שיופיעו מחדש. "אנו עובדים ללא הרף כדי לזהות ולהסיר תכנים מפרים בכל השירות שלנו", אר הדובר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר